Για όλες τις φάσεις ( εκτός της 1ης 5 ημερών)
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ & ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ
ΥΛΙΚΑ ( για 30 κομμάτια)
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο ( 100 γρ )
- χυμός και ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλ. τσ. ( 50 γρ ζάχαρη καρύδας
- 1 κ.γλ. κανέλα Κευλάνης σε σκόνη
- 1/3 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
- 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη ( δίνει μια ξεχωριστή γεύση)
- 60 γρ νερό
- 350 γρ αλεύρι βρώμης ( νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 200 γρ νερό
- 70 γρ. Ζάχαρη καρύδας
- 1 ξυλάκι κανέλα
- το πορτοκάλι που έχουμε στύψει
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι μαζί με την ζάχαρη καρύδας και με το σύρμα τα χτυπάμε
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ( δεν πετάμε το πορτοκάλι που ξύσαμε και στίξαμε )
και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης μαζί με το μπέικιν
Ζυμώνουμε ελαφρά ( αν κολλάει ΔΕΝ προσθέτουμε άλλη βρώμη γιατί σε 10 λεπτά θα έχει σφίξει )
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα για 20 με 30 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο)
Όταν τα βγάλουμε δεν πρέπει να είναι πολύ ξεροψημένα!!
Τώρα θα φτιάξουμε το σιρόπι μας ώστε όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα να βουτηχτούν στο καυτό σιρόπι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη καρύδας , το πορτοκάλι που είχαμε κρατήσει και το ξυλάκι κανέλας
Βράζουμε έως να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες και το αποσύρουμε
Βουτάμε μέσα στο καυτό σιρόπι ένα-ένα τα μελομακάρονα ( μετράμε εως το 10 ) και με πιρούνι τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα
Ρίχνουμε από πάνω ελάχιστο μέλι ή σιρόπι αγαύης ( προαιρετικά ) και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρυδάκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.