ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
Συνταγή Στέλλα Παπαλεωνίδα για 2η φάση γεύμα υδατανθράκων
Υλικά
500 γρ μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη500 γρ αλεύρι ολικής (και λίγο ακόμα για τα μπαστουνάκια)
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
3/4 φλυτζανιου ζάχαρη καρύδας ή 3 κ.σ. στέβια 1:3
5 αυγά
1κγ υγρή βανίλια ή σκόνη
Χτυπάμε τη ζάχαρη καρύδας με το ελαιολάδο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Θέλουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας αλλά που να μπορεί εύκολα να απλωθεί σε ταψάκι.
Χωρίζω τη ζύμη σε τρία μέρη. Τα δύο έγιναν οι δύο βάσεις για τα δύο ταψάκια και με το τρίτο μέρος επλασα τα μπαστουνακια.
Πάνω στις βάσεις άπλωσα τη μαρμελάδα. Και από πάνω έβαλα τα μπαστουνακια τα οποία τα αλείφουμε με ελαιόλαδο (εγώ ξεχάστηκα και δεν τα αλειψα).
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτα.. (εγώ πάλι ξεχάστηκα και μου ψήθηκαν για μια ώρα... Ωστόσο ήταν και πάλι πολύ νόστιμες!!!)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.