Τασούλα Θεοφιλίδου |
Υλικά:
2 κ.σ. γιαούρτι
3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή 1 κ.σ. στέβια 1:3
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
2 κ.σ. μίξ 1 ή μίξ 2
2 κ.σ. σκόνη γάλα
2 κ.σ. σκόνη ασπράδι (αλμπουμίνη) Αν δεν έχετε βάλτε 2 κ.σ. ακόμη γάλα σκόνη
ΣΙΡΟΠΙ
100 γρ νερό
Τασούλα Θεοφιλίδου |
Αρωμα πορτοκάλι
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
1 κ.γλ. κονιάκ
Κρέμα :
1 λίτρο μπολερό πορτοκάλι (διαλύεται το φακελάκι μπολερο σε 1 λιτρο νερο)
Ή 1 λίτρο χυμό πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη!Αν βαλετε χυμο θα βαλετε και στεβια οσο γλυκο το θέλετε!
6 κ.σ. κορν φλάουερ
αν χρειαστεί λίγη στεβια υγρη δοκιμαζετε και βαζετε οσο γλυκό το θέλετε
Γλάσο σοκολάτας
1 γεματη κ.σ. κακαο
2 κ.σ. γάλα σκόνη
στεβια 1:1 ,2 κ.σ.
5 κ.σ. Από την κρέμα πορτοκαλιού κρέμα πορτοκαλιού
Ετοιμάζουμε το κεικ μας και το ψηνουμε 25 λεπτα ! Το αφήνουμε να κρυώσει καλα και κοβουμε στην μεση .
Ετοιμάζουμε το σιροπι μας απλά ανακατεουμε ολα τα υλικα μαζι και με ενα πινελο βαζουμε το μισό σιροπι στο κεικ μας φτιαχνουμε την κρεμα μεχρι να πηξει καλα
Ανακατευουμε γαλα σκονη και κακαο στεβια και ελαχιστο νερο να γινει μερεντα βαζουμε και την κρεμα που κρατησαμε και ανακατεουμε με συρμα περιχυνουμε πάνω από το κεικ μας και τοποθετουμε το γλυκο στο ψυγειο για 5 ωρες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.