Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΠΙΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ - ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

 ΠΙΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ - ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Μαρία Κούρτη

 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

  • 6 μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ.τσ κιμά σόγιας
  • 1 φλ.τσ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  •  αλάτι - πιπέρι - μπαχάρια
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο


ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 1 φλ.τσ. αλεύρι βρώμης
  • 1,5 φλ.τσ αλεύρι ντινκελ ολικής  ή  ζέας  
  • 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Νερό όσο πάρει
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανάκι και τα βάζουμε στο μούλτι να πολτοποιηθούν
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο , το σκόρδο και τα μανιτάρια  
Τα σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με κρασί
Προσθέτουμε το χυμό τομάτας , 2 κούπες νερό ,  αλάτι , πιπέρι , μπαχαρικά και την σόγια αφού πρώτα την έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό για 1 ώρα και έχουμε σουρώσει και στύψει καλά 
Χαμηλώνουμε την φωτιά , σκεπάζουμε και βράζουμε για 20 με 25 λεπτά 
Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να φύγουν τα υγρά και να γίνει όπως κάνουμε τον κιμά!! 

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα και 1 φλ.τσ τυρί λάιτ τριμμένο
Ανακατεύουμε καλά

Τώρα θα ετοιμάσουμε την ζύμη για το φύλλο
Βάζουμε σε μπολ τα 2 άλευρα , αλάτι ανακατεύουμε και ρίχνουμε νεράκι ζυμώνοντας σιγά-σιγά

Όταν έχουμε μια ζύμη που κολλάει στα χέρια μας τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο , ζυμώνουμε απαλά και το ζυμάρι μας είναι έτοιμο!!

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ντινκελ το πάγκο μας, παίρνουμε το μισό ζυμάρι και ανοίγουμε ένα φύλλο

Το απλώνουμε πάνω σε ελαφρά λαδωμένο ταψί 
Ρίχνουμε τον κιμά σόγιας - μανιταριών και ανοίγουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι άλλο ένα φύλλο όπου το βάζουμε από πάνω

Λαδώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε αέρα στους 180 ή αντιστάσεις στους 200 έως να ξεροψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.