Υλικά
1 συσκευασία φύλλα κρούστας ολικής άλεσης ζύμη ψαχνών 650 γρ έχει 8 φύλλα
1 λίτρο γάλα 1,5% λιπαρά
6 μεγάλα αυγά
Κολοκυθάκια 600 γρ πολύ ψιλοκομμένα με το μαχαίρι
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
400 γρ Τυρί φέτα λάιτ εώς 12% λιπαρά
200 γρ διάφορα τριμμένα τυριά λάιτ
3 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο εξτρά για τα φύλλα
60γρ βούτυρο αγελάδος σε μικρά κομματάκια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά και την φέτα την τρίβουμε με τα χέρια μας αλάτι πιπέρι και καλό ανακάτεμα αφήνουμε στην άκρη λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
τυλίγουμε τα φύλλα σαν ρολό και τα κόβουμε σε λωρίδες σαν ταλιατέλες τα αφρατεύουμε να ανοίξουν τα φύλλα και ρίχνουμε το 1/3 στο ταψί λαδώνουμε ελαφρώς ρίχνουμε το μισό από το μείγμα των τυριών ξανά Φύλλα ελάχιστο λαδάκι το μείγμα τυριών και τελειώνουμε με τα φύλλα.
Στο ίδιο μπολ που είχαμε το μείγμα μας βάζουμε τα αυγά και το γάλα αλάτι και πιπέρι και το λάδι ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το γάλα και τα αυγά πάνω από την πίτα μας να πάει παντού βάζουμε διάσπαρτα και το βούτυρο σε κομματάκια ανακινούμε λίγο το ταψί μας και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος μας στους 160 με αέρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου!
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.