Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ & ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

Για όλες τις φάσεις ( εκτός της 1ης 5 ημερών)

 

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ & ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

 ΥΛΙΚΑ ( για 30 κομμάτια)

  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο ( 100 γρ )
  • χυμός και ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. τσ. ( 50 γρ ζάχαρη καρύδας 
  • 1 κ.γλ. κανέλα Κευλάνης σε σκόνη 
  • 1/3 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/2 κ.γλ.  μοσχοκάρυδο σκόνη ( δίνει μια ξεχωριστή γεύση)
  • 60 γρ νερό
  • 350 γρ αλεύρι βρώμης ( νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 200 γρ νερό
  • 70 γρ.  Ζάχαρη καρύδας 
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • το πορτοκάλι που έχουμε στύψει



Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι μαζί με την ζάχαρη καρύδας και με το σύρμα τα χτυπάμε 

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ( δεν πετάμε το πορτοκάλι που ξύσαμε και στίξαμε )
και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης μαζί με το μπέικιν

Ζυμώνουμε ελαφρά ( αν κολλάει ΔΕΝ προσθέτουμε άλλη βρώμη γιατί σε 10 λεπτά θα έχει σφίξει )

  Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα

Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα για 20 με 30 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο)

Όταν τα βγάλουμε δεν πρέπει να είναι πολύ ξεροψημένα!!

Τώρα θα φτιάξουμε το σιρόπι μας ώστε όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα να βουτηχτούν στο καυτό σιρόπι

  Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη καρύδας , το πορτοκάλι που είχαμε κρατήσει και το ξυλάκι κανέλας


Βράζουμε έως να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες και το αποσύρουμε









Βουτάμε μέσα στο καυτό σιρόπι ένα-ένα τα μελομακάρονα ( μετράμε εως το 10 ) και με πιρούνι τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα

Ρίχνουμε από πάνω ελάχιστο μέλι ή σιρόπι αγαύης ( προαιρετικά ) και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρυδάκι



ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΚΑΙ 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.