ΣΑΡΑΓΛΙ ΝΤΟΛΜΑ
Για 1η φάση και 1η συνεχιζόμενη φάση
Υλικά:
1 μεγάλο λάχανο αφράτο
250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 φλ ρύζι μπασμάτι
1 φλ .καστανό ρύζι ή (αν θέλετε 2 φλ από ένα είδος ρυζιού )
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 έως 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ πάστα πιπεριάς (Αν δεν έχετε θα αλέσετε μια πιπεριά Φλωρίνης από το βάζο)
1 φλ ελαιόλαδο
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 λεμόνι τον χυμό του
1 κ.σ κόκκινη γλυκιά πάπρικα
1κ.γ. πιπέρι
Αλάτι όσο θέλετε
Ελάχιστο μπούκοβο
1 κ.γ. δυόσμο ξερό
Μισό ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Αν σας αρέσει βάλτε και 1 κ.γ. κύμινο αλλιώς παραλείψτε το
Για το ψήσιμο
2 κούπες ζεστό νερό
1 κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
Όταν πάρετε λάχανα πάρτε 2 -3 (Έτσι θα έχετε και για άλλες φορές έτοιμα για λαχανοντολμάδες!) Βγάλτε τα εξωτερικά τους φύλα και τυλίξτε τα όπως ειναι με μεμβράνη βάλτε τα στην κατάψυξη ( ετοιμάστε τα αρκετές μέρες πριν να παγώσουν καλα.)
Αφού έχει παγώσει τα λάχανο βγάλτε το από βραδύς σε ένα μεγάλο ταψί μέχρι το πρωί θα έχει ξεπαγώσει .
Ετοιμάζουμε τον κιμά μας ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μας παίρνουμε ένα φύλλο λάχανου και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα από το λάχανο παίρνουμε το φύλλο και βάζουμε λεπτή στρωση κιμά κατά μήκος και τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι τοποθετούμε σε ταψί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας
Βράζουμε το νερό και ανακατεύουμε το αλάτι και το βούτυρο περιχύνουμε το φαγητό μας πρέπει το νερό να σκεπάζει τους ντολμάδες μας .Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 με αέρα για 1:30 με 2 ώρες θα το δείτε στο περίπου , βγάζουμε την λαδόκολλα και αφήνουμε το φαγητό μας να ξεκουραστεί 15 λεπτά να τραβήξει τα ζουμάκια του και σερβίρουμε σε πιατέλα αν θέλουμε ανακατεύουμε γιαούρτι με αλάτι και σκόρδο και περιχύνουμε τους ντολμάδες μας επάνω πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα!
(αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και σε κατσαρόλα σαν κανονικούς ντολμάδες βράζετε για 1 ώρα σε σιγανή φωτιά!)
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.