Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΣΑΡΑΓΛΙ ΝΤΟΛΜΑ


ΣΑΡΑΓΛΙ ΝΤΟΛΜΑ


Συνταγή Τασούλα Θεοφιλίδου


Για 1η φάση και 1η συνεχιζόμενη φάση


Υλικά:

1 μεγάλο λάχανο αφράτο 

250 γρ κιμά μοσχαρίσιο 

1 φλ ρύζι μπασμάτι 

1 φλ .καστανό ρύζι ή (αν θέλετε 2 φλ από ένα είδος ρυζιού )

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 

2  έως 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ πάστα πιπεριάς (Αν δεν έχετε θα αλέσετε μια πιπεριά Φλωρίνης από το βάζο)

1 φλ ελαιόλαδο

1 ντομάτα τριμμένη 

1/2 λεμόνι τον χυμό του 

1 κ.σ κόκκινη γλυκιά πάπρικα 

1κ.γ. πιπέρι 

Αλάτι όσο θέλετε

Ελάχιστο μπούκοβο 

1 κ.γ. δυόσμο ξερό 

Μισό ματσάκι άνηθο

Μισό ματσάκι μαϊντανό

Αν σας αρέσει βάλτε και 1 κ.γ. κύμινο αλλιώς παραλείψτε το

Για το ψήσιμο 

2 κούπες ζεστό νερό 

1 κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο


Εκτέλεση:

Όταν πάρετε λάχανα πάρτε 2 -3 (Έτσι θα έχετε και για άλλες φορές έτοιμα για λαχανοντολμάδες!) Βγάλτε τα εξωτερικά τους φύλα και τυλίξτε τα όπως ειναι με μεμβράνη βάλτε τα στην κατάψυξη ( ετοιμάστε τα αρκετές μέρες πριν να παγώσουν καλα.)

Αφού έχει παγώσει τα λάχανο βγάλτε το από βραδύς σε ένα μεγάλο ταψί μέχρι το πρωί θα έχει ξεπαγώσει .

Ετοιμάζουμε τον κιμά μας ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μας παίρνουμε ένα φύλλο λάχανου και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα από το λάχανο παίρνουμε το φύλλο και βάζουμε λεπτή στρωση κιμά κατά μήκος και τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι τοποθετούμε σε ταψί μέχρι να τελειώσουν  τα υλικά μας 




Βράζουμε το νερό και ανακατεύουμε το αλάτι και το βούτυρο περιχύνουμε το φαγητό μας πρέπει το νερό να σκεπάζει τους ντολμάδες μας .Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 με αέρα για 1:30 με 2 ώρες θα το δείτε στο περίπου , βγάζουμε την λαδόκολλα και αφήνουμε το φαγητό μας να ξεκουραστεί 15 λεπτά να τραβήξει τα ζουμάκια του και σερβίρουμε σε πιατέλα αν θέλουμε ανακατεύουμε γιαούρτι με αλάτι και  σκόρδο  και περιχύνουμε τους ντολμάδες μας επάνω πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα!
(αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και σε κατσαρόλα σαν κανονικούς ντολμάδες βράζετε για 1 ώρα σε σιγανή φωτιά!)


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.