Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για Παγωτό Βανίλια 200 γρ.
– 400 γρ. γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
ΜΕΘΟΔΟΣ
– Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα και το έτοιμο μείγμα για παγωτό βανίλια και ανακατεύουμε στη μέγιστη ταχύτητα για 7′.
– Αδειάζουμε σε 7 μπολάκια με καπάκι ή σε φόρμες για ξυλάκια και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Κάθε συσκευασία των 200 γρ. παράγει περίπου 650-700 γρ. παγωτό.
Συστατικά: άπαχο γάλα σε σκόνη (45%), ξυλιτόλη, πρωτεΐνη γάλακτος, κόμμι ξανθάνης, βανίλια.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 377
– πρωτεΐνες (γρ.): 25
– υδατάνθρακες (γρ.): 58, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 1,1 και πολυόλες (γρ.): 30
– λιπαρά (γρ.): 10, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 8,8
– αλάτι (γρ.): 0,49
Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για Παγωτό Σοκολάτα 220 γρ.
– 400 γρ. γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
ΜΕΘΟΔΟΣ
– Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα και το έτοιμο μείγμα για παγωτό βανίλια και ανακατεύουμε στη μέγιστη ταχύτητα για 7′.
– Αδειάζουμε σε 7 μπολάκια με καπάκι ή σε φόρμες για ξυλάκια και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Κάθε συσκευασία των 220 γρ. παράγει περίπου 650-700 γρ. παγωτό.
Συστατικά: ξυλιτόλη (41%), άπαχο γάλα σε σκόνη, πρωτεΐνη γάλακτος, κακάο άπαχο 1% λιπαρά, κόμμι ξανθάνης, βανίλια.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 379
– πρωτεΐνες (γρ.): 24
– υδατάνθρακες (γρ.): 59, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 1,3 και πολυόλες (γρ.): 30
– λιπαρά (γρ.): 11, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 9
– αλάτι (γρ.): 0,42
Μείγμα για μους (mousse), κρέμα στιγμής σοκολάτα και κρέμα βανίλια ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για Μους Βανίλιας 200 γρ.
– 200 γρ. φρέσκο άπαχο γάλα
ΜΕΘΟΔΟΣ
– Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα και το έτοιμο μείγμα για μους βανίλιας και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 7′.
– Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
– Για χρήση ως κρέμα ζαχαροπλαστικής (π.χ.: σε τούρτες) βάζουμε 150 γρ. άπαχο γάλα.
– Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο καφέ, για γεύση “μόκα”.
ή ξύσμα πορτοκάλι ή ξύσμα λεμόνι ή πουρέ φράουλας κτλ
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Κάθε συσκευασία των 200 γρ. παράγει περίπου 400 γρ. μους.
Συστατικά: άπαχο γάλα σε σκόνη (40%), ξυλιτόλη, πρωτεΐνη γάλακτος, κόμμι ξανθάνης, βανίλια.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 400
– πρωτεΐνες (γρ.): 27
– υδατάνθρακες (γρ.): 55, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 1 και πολυόλες (γρ.): 22
– λιπαρά (γρ.): 12, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 9,6– αλάτι (γρ.): 0,5
Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για Μους Σοκολάτας 210 γρ.
– 200 γρ. φρέσκο άπαχο γάλα
ΜΕΘΟΔΟΣ
– Στο μπολ του μιξερ βάζουμε το γάλα και το έτοιμο μείγμα για μους σοκολάτας και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 7′.
– Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
– Για χρήση ως κρέμα ζαχαροπλαστικής (π.χ.: σε τούρτες) βάζουμε 150 γρ. άπαχο γάλα.
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Κάθε συσκευασία των 210 γρ. παράγει περίπου 400 γρ. μους.
Συστατικά: ξυλιτόλη (38%), άπαχο γάλα σε σκόνη, πρωτεΐνη γάλακτος, κακάο άπαχο 1% σε σκόνη κόμμι ξανθάνης, βανίλια.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 398
– πρωτεΐνες (γρ.): 26
– υδατάνθρακες (γρ.): 54, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 1,2 και πολυόλες (γρ.): 22
– λιπαρά (γρ.): 13, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 9,8
– αλάτι (γρ.): 1,2
Σε όλες τις φάσεις τρώμε ένα μπολάκι και αφαιρούμε 200γρ απο το σύνολο των γαλακτοκομικών μας
ΨΩΜΙ ΦΥΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΒΡΩΜΗ
Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για Ψωμί 235 γρ.
– 250 γρ. νερό
– 100 γρ. γιαούρτι
– 30 γρ. ελαιόλαδο
ΜΕΘΟΔΟΣ
– Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι, το γιαούρτι και προσθέτουμε το μείγμα για ψωμί. Ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά.
– Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι.
– Αφήνουμε να σταθεί η ζύμη για λίγα λεπτά.
– Πλάθουμε με ελαφρώς λαδωμένα χέρια 1 φρατζόλα ή ατομικά ψωμάκια για χάμπουργκερ, σάντουιτς κλπ.* και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 170°C, για 30-40′.
*Κάνει άψογα και για: βάση πίτσας, πίτες για σουβλάκια, κουλούρια Θεσσαλονίκης και πεϊνιρλί.
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Κάθε συσκευασία των 235 γρ. παράγει περίπου 550-600 γρ. ψωμί.
Συστατικά: γλουτένη (28%), ίνες βρώμης, πρωτεΐνη γάλακτος, αλμπουμίνη (ασπράδι αβγού σε σκόνη), μπέικιν πάουντερ, ξηρή μαγιά, ξυλιτόλη, αλάτι.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 375
– πρωτεΐνες (γρ.): 30
– υδατάνθρακες (γρ.): 58, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 0 και πολυόλες (γρ.): 2,6
– λιπαρά (γρ.): 3,1, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 1
– αλάτι (γρ.): 3,8
ΤΡΩΜΕ ΑΡΚΕΤΗ/ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ
Soft Cookies μαλακά μπισκότα σοκολάτας με φυτικές ίνες χωρίς άλευρα, χωρίς ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για Soft Cookies Σοκολάτας 215 γρ.
– 100 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
– 90 γρ. νερό
– 1 μεσαίο αβγό (~50 γρ.)
ΜΕΘΟΔΟΣ
– Στο μπολ βάζουμε το λάδι, το νερό και το αβγό και χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.
– Προσθέτουμε το μείγμα για Soft Cookies Βανίλιας και ζυμώνουμε με το χέρι για 3′.*
– Αφήνουμε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για 3′.
– Πλάθουμε περίπου 15 στρογγυλά μπισκότα και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, για 30-40′.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
*- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή ό,τι άλλο μας αρέσει!
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Κάθε συσκευασία των 215 γρ. παράγει περίπου 15 cookies.
Συστατικά: ξυλιτόλη (51%), κυτταρίνη, φλοιός ψύλλιου, σκόνη konjac, άγαρ, πηκτίνη, κακάο άπαχο 1% σε σκόνη, μπέικιν πάουντερ, κόμμι χαρουπιού, βανίλια.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 447
– πρωτεΐνες (γρ.): 3,7
– υδατάνθρακες (γρ.): 72, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 0,8 και πολυόλες (γρ.): 18
– λιπαρά (γρ.): 19, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 12
– αλάτι (γρ.): 2,1
ΑΝΕΤΑ ΤΡΩΜΕ 4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ
Soft Cookies μαλακά μπισκότα βανίλιας με φυτικές ίνες χωρίς άλευρα, χωρίς βρώμη, χωρίς ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για Soft Cookies Βανίλιας 200 γρ.
– 100 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
– 90 γρ. νερό
– 1 μεσαίο αβγό (~50 γρ.)
ΜΕΘΟΔΟΣ
– Στο μπολ βάζουμε το λάδι, το νερό και το αβγό και χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.
– Προσθέτουμε το μείγμα για Soft Cookies Βανίλιας και ζυμώνουμε με το χέρι για 3′.*
– Αφήνουμε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για 3′.
– Πλάθουμε περίπου 15 στρογγυλά μπισκότα και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, για 30-40′.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
*- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή ό,τι άλλο μας αρέσει!
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Κάθε συσκευασία των 200 γρ. παράγει περίπου 15 cookies.
Συστατικά: ξυλιτόλη (51%), κυτταρίνη, φλοιός ψύλλιου, σκόνη konjac, άγαρ, πηκτίνη, μπέικιν πάουντερ, κόμμι χαρουπιού, βανίλια.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 452
– πρωτεΐνες (γρ.): 2,4
– υδατάνθρακες (γρ.): 76, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 0,7 και πολυόλες (γρ.): 18
– λιπαρά (γρ.): 19, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 12
– αλάτι (γρ.): 2,3
ΑΝΕΤΑ ΤΡΩΜΕ 4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ
Μάφιν / Κεικ Σοκολάτας με φυτικές ίνες & λίγη βρώμη, χωρίς άλευρα, χωρίς ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για Μάφιν Σοκολάτας 350 γρ.
– 220 γρ. νερό
– 50 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
ΜΕΘΟΔΟΣ
– Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι και προσθέτουμε το μείγμα για μάφιν βανίλιας. Ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά.
– Αφήνουμε να σταθεί η ζύμη για 5′ και μοιράζουμε σε 1 μικρή φόρμα για κέικ ή σε 10-12 φορμάκια για μάφιν.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, στους 180°C, για 30-35′.
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Κάθε συσκευασία των 315 γρ. παράγει περίπου 500 γρ. μάφιν.
Συστατικά: άπαχο γάλα σε σκόνη (35%), ερυθριτόλη, αλμπουμίνη (ασπράδι αβγού σε σκόνη), κακάο άπαχο 1% λιπαρά, ίνες μπαμπού, πίτουρο βρώμης, μπέικιν πάουντερ, βανίλια, γλυκοζίτες στεβιόλης (στέβια).
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 409
– πρωτεΐνες (γρ.): 24
– υδατάνθρακες (γρ.): 61, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 0,5 και πολυόλες (γρ.): 8,6
– λιπαρά (γρ.): 9,2, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 3,8
– αλάτι (γρ.): 0,43
ΤΡΩΜΕ 2 ΜΑΦΙΝ ή 3 ΦΕΤΟΥΛΕΣ ΚΕΙΚ σε αντικατάσταση της ημερήσιας βρώμης μας
Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για Μάφιν Βανίλιας 315 γρ.
– 200 γρ. νερό
– 50 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
ΜΕΘΟΔΟΣ
– Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι και προσθέτουμε το μείγμα για μάφιν βανίλιας. Ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά.
– Αφήνουμε να σταθεί η ζύμη για 5′ και μοιράζουμε σε 1 μικρή φόρμα για κέικ ή σε 10-12 φορμάκια για μάφιν.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, στους 180°C, για 30-35′.
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Κάθε συσκευασία των 315 γρ. παράγει περίπου 500 γρ. Κεικ/μάφιν.
Συστατικά: άπαχο γάλα σε σκόνη (38%), πίτουρο βρώμης, ερυθριτόλη, αλμπουμίνη (ασπράδι αβγού σε σκόνη), ίνες μπαμπού, μπέικιν πάουντερ, βανιλίνη, γλυκοζίτες στεβιόλης (στέβια).
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 397
– πρωτεΐνες (γρ.): 23
– υδατάνθρακες (γρ.): 59, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 0,5 και πολυόλες (γρ.): 8,4
– λιπαρά (γρ.): 8,9, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 3,6
– αλάτι (γρ.): 2,1
Κέικ Βανίλιας με φυτικές ίνες Μήλου χωρίς άλευρα, χωρίς ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για Κέικ Βανίλιας 370 γρ.
– 2 μεσαία αβγά
– 200 γρ. νερό
– 100 γρ. ελαιόλαδο
ΜΕΘΟΔΟΣ
– Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο και τα αβγά και ανακατεύουμε με σύρμα.
– Προσθέτουμε το έτοιμο μείγμα για κέικ βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
– Αδειάζουμε σε μικρή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
με αντιστάσεις, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, για 45-50′.
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Κάθε συσκευασία των 370 γρ. παράγει 1 κέικ 750-800 γρ.
Συστατικά: ξυλιτόλη (30%), άπαχο γάλα σε σκόνη, ίνες μήλου, γλουτένη,
μπέικιν πάουτερ, βανιλίνη.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 396
– πρωτεΐνες (γρ.): 25
– υδατάνθρακες (γρ.): 64, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 0 και πολυόλες (γρ.): 8,5
– λιπαρά (γρ.): 6,2, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 1,9
– αλάτι (γρ.): 1,4
ΤΡΩΜΕ 3 ΦΕΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ
Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για Κέικ Σοκολάτας 370 γρ.
– 2 μεσαία αβγά
– 200 γρ. νερό
– 100 γρ. ελαιόλαδο
ΜΕΘΟΔΟΣ
– Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο και τα αβγά και ανακατεύουμε με σύρμα.
– Προσθέτουμε το έτοιμο μείγμα για κέικ σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
– Αδειάζουμε σε μικρή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, για 45-50′.
ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Κάθε συσκευασία των 370 γρ. παράγει 1 κέικ 750-800 γρ.
Συστατικά: ξυλιτόλη (35%), άπαχο γάλα σε σκόνη, ίνες κακάο, γλουτένη, μπέικιν πάουντερ, βανιλίνη.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 401
– πρωτεΐνες (γρ.): 25
– υδατάνθρακες (γρ.): 63, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 0,5 και πολυόλες (γρ.): 8
– λιπαρά (γρ.): 6,8, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 2,2
– αλάτι (γρ.): 1,2
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.