Ένα καταπληκτικό, απλό και εγγυημένα νόστιμο μείγμα για να παρασκευάσετε λαχταριστά κουλουράκια ή βουτήματα!
Συστατικά: καστανό ρύζι ολικής άλεσης βιολογικό, πρωτεΐνη σίτου, μαλτιτόλη, γάλα άπαχο 1%, μπέικιν πάουντερ, βανίλια (βανιλίνη).
Θρεπτικά ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 314,8
– λιπαρά (γρ.): 1,5, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 0,4
– υδατάνθρακες (γρ.): 74,6, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 3,2
– εδώδιμες ίνες (γρ.): 2,4
– πρωτεΐνες (γρ.): 10
– αλάτι (γρ.): 0
Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 350 γρ. μείγμα για κουλουράκια/βουτήματα
– 50 γρ. νερό ή χυμό πορτοκαλιού
– 50 γρ. ελαιόλαδο
– 2 μεσαία αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα για κουλουράκια/βουτήματα και προσθέτουμε το νερό (ή τον χυμό), τα αβγά και τέλος το λάδι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
– Ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 15′, να “ξεκουραστεί” η ζύμη.
– Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 κομματάκια
– Πλάθουμε κάθε κομμάτι πάνω σε λαδωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
– Τοποθετούμε τα κουλουράκια/βουτήματα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 20-25′.
- ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
– Στη ζύμη προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού (1 πορτοκάλι για κάθε παρτίδα).
- ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
– Στη ζύμη προσθέτουμε: 1 κ. γλυκού μαχλέπι σκόνη, 1/2 κ. γλυκού κάρδαμο και λίγη μαστίχα σκόνη (για κάθε παρτίδα).
- ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
– Στη ζύμη προσθέτουμε: 1 κ. γλυκού κανέλα σκόνη, 1 κ. σούπας σμυρνιό και λίγο γαρύφαλλο σκόνη (για κάθε παρτίδα).
- ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
– Βρέξτε τα χέρια σας ελαφρά και αφού πλάσετε το κάθε κουλουράκι, βουτήξτε το σε ένα μπολ με σουσάμι.
– 1 πακέτο Μείγμα για κουλουράκια/βουτήματα (350 γρ.) παράγει περίπου 25 κουλουράκια/βουτήματα.
Συστατικά:
πρωτεΐνη γάλακτος, γάλα άπαχο 1%, βανίλια, κόμμι ξανθάνης, γλυκοζίτες στεβιόλης, ερυθριτόλη.
Για ΟΛΕΣ τις φάσεις-έως 2 μπάλες και αφαιρούμε 200 γρ από τα γαλακτοκομικά
Μείγμα για μους (mousse), κρέμα στιγμής σοκολάτα, βανίλια ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Ένα καταπληκτικό, απλό και εγγυημένα νόστιμο μείγμα για να παρασκευάσετε λαχταριστή μους στιγμής!
Συστατικά: γάλα άπαχο 1%, πρωτεΐνη γάλακτος, βανίλια, κόμμι ξανθάνης, γλυκοζίτες στεβιόλης, ερυθριτόλη.
Θρεπτικά ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 244,2
– λιπαρά (γρ.): 0,7, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 0,4
– υδατάνθρακες (γρ.): 48,6, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 28,9
– εδώδιμες ίνες (γρ.): 0
– πρωτεΐνες (γρ.): 30,3
– αλάτι (γρ.): 0
Τρόπος παρασκευής:
ΥΛΙΚΑ
– 300 γρ. μείγμα για μους στιγμής βανίλια
– γάλα με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου: 350 γρ. για μους, 300 γρ. για κρέμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- ΜΟΥΣ
– Σε μπωλ βάζουμε τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μίξερ στο δυνατό για 7′.
- ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
– Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία, όπως για τη μους.
– Μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορες γεύσεις:
1) ΦΡΑΟΥΛΑ: προσθέτουμε λίγες πολτοποιημένες φράουλες ή 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα
2) ΜΠΑΝΑΝΑ: προσθέτουμε 1 ώριμη, πολτοποιημένη μπανάνα
3) ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι ή λίγες σταγόνες άρωμα τροφίμων με γεύση πορτοκάλι
4) ΜΟΚΑ: φτιάχνουμε 1 δόση καφέ εσπρέσσο και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού ή και ολόκληρη τη δόση, ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλουμε να έχει η κρέμα
– 1 πακέτο Μείγμα για μους βανίλια (300 γρ.) παράγει περίπου 700 γρ. μους/κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Σε όλες τις φάσεις τρώμε ένα απο τα 4 μπολάκια που βγαίνουν και αφαιρούμε 200γρ απο το σύνολο των γαλακτοκομικών μας
Πρωτεΐνη σίτου, πρωτεΐνη γάλακτος, πρωτεΐνη αυγού, ίνες βρώμης, μπέικιν πάουντερ, ξηρή μαγιά, ερυθριτόλη, αλάτι.
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ (ελεύθερο σε λογική ποσότητα)
---------------------------------------------------------------------------
Πρωτεΐνη σίτου, πρωτεΐνη γάλακτος, πρωτεΐνη αυγού, ίνες βρώμης, μπέικιν πάουντερ, ξηρή μαγιά, ερυθριτόλη, μαχλέπι αλάτι.
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ(ελεύθερο σε λογική ποσότητα)
---------------------------------------------------------------------------
Πίτουρο βρώμης, αλεύρι από ίνες μπαμπού (12%), αλμπουμίνη, γάλα άπαχο 1%, ξηρή μαγιά, μπέικιν πάουντερ, αλάτι.
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΒΡΩΜΗΣ (100γρ)
---------------------------------------------------------------------------
Πίτουρο βρώμης, αλεύρι από ίνες μπαμπού (10%), αλμπουμίνη, γάλα άπαχο 1%, ξηρή μαγιά, μπέικιν πάουντερ, κρεμμύδι, μαϊντανός, καρότο, σπανάκι, τσουκνίδα, μείγμα μπαχαρικών Βεγκέτα, αλάτι.
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΒΡΩΜΗΣ(100γρ)
------------------------------------------------------------------------
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.