Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΕΤΟΙΜΑ ΜΕΙΓΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ/ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΤΟΛΙΑ !!!!


Ολα θα τα βρείτε στο κατάστημα Το Ποικιλοπωλείο Βασίλης Κρουσαρακης στο Αιγάλεω (για λιανική και χονδρική αγορά)
👇👇👇👇👇👇👇👇
ΕΤΟΙΜΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ/ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ απο 100% καστανό ρύζι για ΟΛΕΣ τις φάσεις!!
Συνταγή του chef ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΤΟΛΙΑΣ και ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΗ

Τρώμε εως 4 ημερησίως σε όλες τις φάσεις

Ένα καταπληκτικό, απλό και εγγυημένα νόστιμο μείγμα για να παρασκευάσετε λαχταριστά κουλουράκια ή βουτήματα!

Συστατικά: καστανό ρύζι ολικής άλεσης βιολογικό, πρωτεΐνη σίτου, μαλτιτόλη, γάλα άπαχο 1%, μπέικιν πάουντερ, βανίλια (βανιλίνη).

Θρεπτικά ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 314,8
– λιπαρά (γρ.): 1,5, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 0,4
– υδατάνθρακες (γρ.): 74,6, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 3,2
– εδώδιμες ίνες (γρ.): 2,4
– πρωτεΐνες (γρ.): 10
– αλάτι (γρ.): 0

Τρόπος παρασκευής:

ΥΛΙΚΑ
– 350 γρ. μείγμα για κουλουράκια/βουτήματα
– 50 γρ. νερό ή χυμό πορτοκαλιού
– 50 γρ. ελαιόλαδο
– 2 μεσαία αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα για κουλουράκια/βουτήματα και προσθέτουμε το νερό (ή τον χυμό), τα αβγά και τέλος το λάδι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
– Ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 15′, να “ξεκουραστεί” η ζύμη.
– Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 κομματάκια
– Πλάθουμε κάθε κομμάτι πάνω σε λαδωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
– Τοποθετούμε τα κουλουράκια/βουτήματα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 20-25′.

  • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
    – Στη ζύμη προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού (1 πορτοκάλι για κάθε παρτίδα).
  • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    – Στη ζύμη προσθέτουμε: 1 κ. γλυκού μαχλέπι σκόνη, 1/2 κ. γλυκού κάρδαμο και λίγη μαστίχα σκόνη (για κάθε παρτίδα).
  • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
    – Στη ζύμη προσθέτουμε: 1 κ. γλυκού κανέλα σκόνη, 1 κ. σούπας σμυρνιό και λίγο γαρύφαλλο σκόνη (για κάθε παρτίδα).
  • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
    – Βρέξτε τα χέρια σας ελαφρά και αφού πλάσετε το κάθε κουλουράκι, βουτήξτε το σε ένα μπολ με σουσάμι.

– 1 πακέτο Μείγμα για κουλουράκια/βουτήματα (350 γρ.) παράγει περίπου 25 κουλουράκια/βουτήματα.

ΕΤΟΙΜΑ ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ STEVIA

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ


Συστατικά:
πρωτεΐνη γάλακτος, γάλα άπαχο 1%, βανίλια, κόμμι ξανθάνης, γλυκοζίτες στεβιόλης, ερυθριτόλη.

Για ΟΛΕΣ τις φάσεις-έως 2 μπάλες και αφαιρούμε 200 γρ από τα γαλακτοκομικά 


ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Συστατικά:
 πρωτεΐνη γάλακτος, γάλα άπαχο 1%, κακάο άπαχο 1%, βανίλια, κόμμι ξανθάνης, γλυκοζίτες στεβιόλης, ερυθριτόλη.

Για ΟΛΕΣ τις φάσεις-έως 2 μπάλες και αφαιρούμε 200 γρ από τα γαλακτοκομικά 

Μείγμα για μους (mousse), κρέμα στιγμής σοκολάτα, βανίλια ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ 




1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣ ΒΑΝΙΛΙΑ (300 γρ.) ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 700 γρ. ΜΟΥΣ/ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Ένα καταπληκτικό, απλό και εγγυημένα νόστιμο μείγμα για να παρασκευάσετε λαχταριστή μους στιγμής!

Συστατικά: γάλα άπαχο 1%, πρωτεΐνη γάλακτος, βανίλια, κόμμι ξανθάνης, γλυκοζίτες στεβιόλης, ερυθριτόλη.

Θρεπτικά ανά 100 γρ.:
– ενέργεια (kcal): 244,2
– λιπαρά (γρ.): 0,7, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 0,4
– υδατάνθρακες (γρ.): 48,6, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 28,9
– εδώδιμες ίνες (γρ.): 0
– πρωτεΐνες (γρ.): 30,3
– αλάτι (γρ.): 0

Τρόπος παρασκευής:

ΥΛΙΚΑ
– 300 γρ. μείγμα για μους στιγμής βανίλια
– γάλα με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου: 350 γρ. για μους, 300 γρ. για κρέμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΜΟΥΣ
    – Σε μπωλ βάζουμε τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μίξερ στο δυνατό για 7′.
  • ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
    – Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία, όπως για τη μους.
    – Μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορες γεύσεις:
    1) ΦΡΑΟΥΛΑ: προσθέτουμε λίγες πολτοποιημένες φράουλες ή 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα
    2) ΜΠΑΝΑΝΑ: προσθέτουμε 1 ώριμη, πολτοποιημένη μπανάνα
    3) ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι ή λίγες σταγόνες άρωμα τροφίμων με γεύση πορτοκάλι
    4) ΜΟΚΑ: φτιάχνουμε 1 δόση καφέ εσπρέσσο και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού ή και ολόκληρη τη δόση, ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλουμε να έχει η κρέμα

– 1 πακέτο Μείγμα για μους βανίλια (300 γρ.) παράγει περίπου 700 γρ. μους/κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Σε όλες τις φάσεις τρώμε ένα απο τα 4 μπολάκια που βγαίνουν και αφαιρούμε 200γρ απο το σύνολο των γαλακτοκομικών μας 

Έτοιμο μείγμα για τοστ-χάμπουργκερ-βάση πίτσας χωρίς άλευρα !!! 
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Πρωτεΐνη σίτου, πρωτεΐνη γάλακτος, πρωτεΐνη αυγού, ίνες βρώμης, μπέικιν πάουντερ, ξηρή μαγιά, ερυθριτόλη, αλάτι.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ (ελεύθερο σε λογική ποσότητα)
---------------------------------------------------------------------------
Ετοιμο μείγμα για σουσαμένια κουλουράκια - πίτες για σουβλάκι 
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Πρωτεΐνη σίτου, πρωτεΐνη γάλακτος, πρωτεΐνη αυγού, ίνες βρώμης, μπέικιν πάουντερ, ξηρή μαγιά, ερυθριτόλη, μαχλέπι αλάτι.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ(ελεύθερο σε λογική ποσότητα)
---------------------------------------------------------------------------
Ετοιμο μείγμα για ψωμί με πίτουρο βρώμης
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Πίτουρο βρώμης, αλεύρι από ίνες μπαμπού (12%), αλμπουμίνη, γάλα άπαχο 1%, ξηρή μαγιά, μπέικιν πάουντερ, αλάτι.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΒΡΩΜΗΣ (100γρ)
---------------------------------------------------------------------------
Ετοιμο μείγμα για ψωμί με πίτουρο βρώμης & αποξηραμένα λαχανικά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Πίτουρο βρώμης, αλεύρι από ίνες μπαμπού (10%), αλμπουμίνη, γάλα άπαχο 1%, ξηρή μαγιά, μπέικιν πάουντερ, κρεμμύδι, μαϊντανός, καρότο, σπανάκι, τσουκνίδα, μείγμα μπαχαρικών Βεγκέτα, αλάτι.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΒΡΩΜΗΣ(100γρ)
------------------------------------------------------------------------
ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Πίτουρο βρώμης, αλεύρι από ίνες μπαμπού, αλμπουμίνη, γάλα άπαχο 1%, μπέικιν πάουντερ, αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού, στέβια, ερυθριτόλη.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΒΡΩΜΗΣ 
(το 1/3 του κέικ)
-----------------------------------------------------------------------------
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Πίτουρο βρώμης, αλεύρι από ίνες μπαμπού, αλμπουμίνη, γάλα άπαχο 1%, κακάο άπαχο 1%, μπέικιν πάουντερ, σμυρνιό, αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού, στέβια, ερυθριτόλη.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΒΡΩΜΗΣ 
(το 1/3 του κέικ)
----------------------------------------------------------------------------
ΚΕΙΚ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕ ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Πίτουρο βρώμης, αλεύρι από ίνες μπαμπού, αλμπουμίνη, γάλα άπαχο 1%, μπέικιν πάουντερ, σμυρνιό, μαχλέπι, κανέλα, αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού, στέβια, ερυθριτόλη.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΒΡΩΜΗΣ 
(το 1/3 του κέικ)

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.