Περίπου 2 λίτρα νερό
1 κ.σ.φρέσκο βούτυρο ή λάδι
1 συσκευασία συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα
1 συσκευασία φτερούγες κοτόπουλο
6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 καρδιά μαρουλιού ή σπανάκι χοντροκομμένο
Άνηθο και μαϊντανό
Για το αυγολέμονο:
Το χυμό από 2 λεμόνια
2 κρόκους αυγών
1 κ.γ. κόμι γκουάρ ή 1 κ.γ.κότζακ
Σημείωση :Για νηστίσιμη εκδοχή θα παραλείψετε τα συκωτάκια και τις φτερούγες και θα βάλετε 1 πακέτο μανιτάρια επίσης δεν θα βάλετε αυγό αλλα μόνο λεμόνι και κόμι γκουαρ
Εκτέλεση :
Βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό τις φτερούγες αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει καλά.
Μόλις πάρουν βράση τις ξαφρίζουμε καλά και 1 κ.γ.αλάτι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ξεκολλάν τα κόκαλα από το ψαχνό.
Στο μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε καλά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια μετά βάζουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας να σοταριστούν και αυτά καλά εκτός από τα μυρωδικά μας που θα τα προσθέσουμε στο τέλος.
Βάζουμε 1 κούπα νερό και χαμηλώνουμε το μάτι .
εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις φτερούγες από πέτσες και κόκαλα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα συκωτάκια και σουρώνουμε και το ζουμί από το κοτόπουλο το ρίχνουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 10 με 15 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις .Στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά μας και κλείνουμε την φωτιά.
Στο μούλτι βάζουμε το χυμό λεμόνι μαζί με τους κρόκους και λίγο ζουμί από το φαγητό μας και ρίχνουμε αχνιστά και κόμι γκουαρ τα χτυπάμε όλα μαζί και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε καλά!
Καλή σας απόλαυση!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.