Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Τασούλα Θεοφιλίδου
Υλικά  για την βάση συνταγή της φίλης Georgia Pertsinidou:

5 μικρά μήλα κομμένα σε κύβους ανακατεμένα με κανέλα και μια κ. Σ ζάχαρη καρύδας για 5 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα αφήνουμε να κρυωσουν σε στραγγιστηρι.
Ένα γιαούρτι στραγγιστό 2 %
1 αυγό και 4 ασπράδια
  2 κ. Σ στέβια υγρή
1 κ. Σ μπεικιν
2 κ. Σ γάλα σκόνη
2 κ. Σ πρωτεΐνη γάλακτος
2 κ. Σ μιξ 1
2 κ. Σ μιξ 2
και ότι υγρά έβγαλαν τα μήλα.

Εκτέλεση

Ολα τα υλικά μαζί εκτός από τα μήλα που θα μπουν στο τέλος καλό ανακάτεμα. Αν πήξει πολύ βάζουμε νερό τόσο ώστε να είναι η ζύμη όπως του κέικ. Αν είναι πολύ υγρό βάζουμε λίγο ακόμα από κάποια σκόνη. Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε τα μήλα κι αν θέλουμε μια χούφτα σταφίδες. Βαζουμε το μειγμα σε ταψί όπως της φωτογραφίας Ψήνουμε στον αέρα στους 170 μέχρι να φουσκώσει και να πάρει  χρώμα. Όταν δούμε ότι ξεκολάει από τα πλάγια είναι έτοιμο. 


Υλικά για την κρεμα μήλου:


1 λίτρο χυμό μήλο χωρίς ζάχαρη
80 γρ. Κορν φλάουερ
Λίγη κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ υγρή στέβια

Υλικά για την γκαναζ σοκολάτας

125γρ  κουβερτούρα με στέβια
65 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ ή φρέσκο ελαφρύ
1 κ.σ λάδι καρύδας


Για την κρέμα

βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα τρία τέταρτα από το χυμό Μήλου κρατάμε ένα ποτήρι χυμό μήλο και διαλύουμε το κορν φλάουρ μαζί με την στέβια εφόσον πάρει μία βράση ο χυμός  ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η  κρέμα

Για την γκανάζ σοκολάτας

Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μόλις αρχίσει να πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και το λάδι καρύδας τα αφήνουμε για 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να έρθει και να ενσωματωθεί καλά η σοκολάτα και να γυαλίσει εφόσον κρυώσει λίγο περιχύνουμε την μηλόπιτα μας κάνουμε σχέδια με ενα κουταλι από πάνω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.