|
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Τασούλα Θεοφιλίδου |
Υλικά για την βάση συνταγή της φίλης Georgia Pertsinidou:
5 μικρά μήλα κομμένα σε κύβους ανακατεμένα με κανέλα και μια κ. Σ ζάχαρη καρύδας για 5 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα αφήνουμε να κρυωσουν σε στραγγιστηρι.
Ένα γιαούρτι στραγγιστό 2 %
1 αυγό και 4 ασπράδια
2 κ. Σ στέβια υγρή
1 κ. Σ μπεικιν
2 κ. Σ γάλα σκόνη
2 κ. Σ πρωτεΐνη γάλακτος
2 κ. Σ μιξ 1
2 κ. Σ μιξ 2
και ότι υγρά έβγαλαν τα μήλα.
Εκτέλεση
Ολα τα υλικά μαζί εκτός από τα μήλα που θα μπουν στο τέλος καλό ανακάτεμα. Αν πήξει πολύ βάζουμε νερό τόσο ώστε να είναι η ζύμη όπως του κέικ. Αν είναι πολύ υγρό βάζουμε λίγο ακόμα από κάποια σκόνη. Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε τα μήλα κι αν θέλουμε μια χούφτα σταφίδες. Βαζουμε το μειγμα σε ταψί όπως της φωτογραφίας Ψήνουμε στον αέρα στους 170 μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Όταν δούμε ότι ξεκολάει από τα πλάγια είναι έτοιμο.
Υλικά για την κρεμα μήλου:
1 λίτρο χυμό μήλο χωρίς ζάχαρη
80 γρ. Κορν φλάουερ
Λίγη κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ υγρή στέβια
Υλικά για την γκαναζ σοκολάτας
125γρ κουβερτούρα με στέβια
65 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ ή φρέσκο ελαφρύ
1 κ.σ λάδι καρύδας
Για την κρέμα
βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα τρία τέταρτα από το χυμό Μήλου κρατάμε ένα ποτήρι χυμό μήλο και διαλύουμε το κορν φλάουρ μαζί με την στέβια εφόσον πάρει μία βράση ο χυμός ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα
Για την γκανάζ σοκολάτας
Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μόλις αρχίσει να πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και το λάδι καρύδας τα αφήνουμε για 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να έρθει και να ενσωματωθεί καλά η σοκολάτα και να γυαλίσει εφόσον κρυώσει λίγο περιχύνουμε την μηλόπιτα μας κάνουμε σχέδια με ενα κουταλι από πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.