ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ |
Υλικά:
6 ασπραδια αυγού χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
2 κρόκους αυγού
5 -6 κ.σ.κρυσταλική στέβια 1:3
5κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2% τοτάλ της φάγε
5κ.σ. άπαχο γάλα σε σκόνη
5κ.σ. παρθένο λάδι καρύδας 7 elements
10 κ.σ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν 20 γρ.
Υλικά για το σιρόπι:
400 ml νερό
1 φλ τσαγιού αγαύη
1 κ.γ. στέβια υγρή
1,5 κ.γ. κοφτό κότζακ ή
κόμι γκουάρ 1/2 κοφτό κ.γ.
Βρασιμο όλα τα υλικά μαζί για 5'
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την μαρέγκα μας
σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε κρόκους με στέβια προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα σε σκόνη .
Συνεχίζουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας
και στο τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι το παρακάτω!
Βουτυρώνουμε με λάδι καρύδας ένα ταψάκι
τετράγωνο μιας χρήσεως σε διαστασεις 20 Χ 26 ρίχνουμε το μειγμα μας στο ταψάκι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 45'. (περίπου στα 30 λεπτά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς ) Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 5'!
Μόλις βγάλουμε το γλυκό μας από τον φούρνο
το κοβουμε σε κομμάτια ...
και το περιχύνουμε με το επίσης ζεστό σιρόπι το οποίο το περνάμε από σουρωτήρι λεπτό αυτό που σουρώνουμε το τσάι για να μην έχει τυχόν γουρμπαλάκια από το κότζακ ή το κόμι γκουάρ.
Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει τελείως και μετά πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο !!!!
Το βάζουμε στο ψυγείο γιατι τρώγεται καλύτερα κρύο !!
Καλή σας απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.