|
Τασούλα Θεοφιλίδου |
|
Τασούλα Θεοφιλίδου |
ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΣ ΣΕ ΣΦΗΝΑΚΙ
Υλικά για την βάση:
1 χούφτα κάσιους και πίνατς καραμελωμένα σε ένα τηγανάκι με λίγο μέλι
|
3 σοκοφρέτες ιον με στέβια |
400 γρ σπιτικά μπισκότα
Εδω
https://diatrofikaineazwh.blogspot.com/2019/03/digestive.html
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Για την κρέμα σοκολάτας
2 συσκευασίες τυρί κρέμα λάιτ και
1 δόση Μερέντα:
100 γρ γάλα σε σκόνη
50 γρ.κακαο
1οο γρ νερό
1 κ.γ. υγρή στέβια
8 σταγόνες άρωμα φερέρο και 8 σταγόνες άρωμα μπισκότο όρεο
Φτιάχνουμε την Μερέντα μας κα σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και το αφρατευουμε με το σύρμα ενσωματώνουμε και τη μερέντα ανακατεύουμε πολύ καλά και μετά βάζουμε τα σφηνάκια ένα κουταλάκι του γλυκού μπισκότο από πάνω 2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα ξανά μπισκότο τελειώνουμε με κρέμα και λίγους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς από πάνω και αυτό είναι όλο!
Για την άσπρη κρέμα:
|
Τασούλα Θεοφιλίδου |
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 δόση ζαχαρουχο της Μαρίας:
120 γρ σκόνη γάλα
100 γρ νερό
1 βανίλια
3 κ.γ.υγρη στέβια
Άρωμα μπισκότο όρεο
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε πρώτα το ζαχαρούχο Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά με σύρμα και ενσωματώνουμε και το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά και αυτό μετά βάζουμε πάλι στο σφηνάκι μας 1 κουταλάκι του γλυκού μπισκότο κρέμα ξανά μπισκότα πήγαμε με κρέμα και από πάνω με λίγους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο.
|
Τασούλα Θεοφιλίδου |
Υλικά για την κρέμα φρούτου
600 ml νερο
1 φακελάκι κεντυ ή μπολερό σε όποια γεύση σας αρέσει εγώ έφτιαξα με γεύση λεμόνι και γεύση αχλάδι
60 γρ κορν φλάουρ
Εκτέλεση για την κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι έβαλα το νερό κράτησα μισό φλιτζάνι και διευλυσα το κορν φλάουερ Έβαλα το νερό να βράσει και μόλις άρχισε να παίρνει βράση έριξα μέσα το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι μόλις έπαιξε η κρέμα κατέβασα από τη φωτιά έβαλα στα σφηνάκια 1 κουταλάκι μπισκότο κρέμα ξανά μπισκότο τελείωσαν με κρέμα και από πάνω με τριμμένο μπισκότο
Καλή σας απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.