Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΜΗΛΟΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΗΛΟΥ

ΜΗΛΟΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΗΛΟΥ


Τασούλα Θεοφιλίδου
Υλικά για το παντεσπάνι

4 αυγά
1 κούπα λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
1\2 κουπα στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1 προς 3
ή 1 1\2  κούπα σε αναλογία 1 προς 1 η  1 1\2 ζάχαρη καρύδας
2 1\2 κούπες αλεύρι ολικής
1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ
4 μεγάλα μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
1 κ.σ.κανέλα

Υλικά για την κρέμα μήλου

1 λίτρο χυμό μήλο χωρίς ζάχαρη
80 γρ. Κορν φλάουερ
1 στικ κανέλας
1 κ.γ υγρή στέβια
Υλικά για την γκαναζ σοκολάτας
2 κουβερτούρες με στέβια
130 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ ή φρέσκο ελαφρύ
1 κ.σ λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Πρώτα φτιάχνουμε το κέικ μήλου σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι μαζί με τη στέβια και το χτυπάμε καλά να αφρατέψει μετά προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα εφόσον έχει ενσωματωθεί το ένα αυγό μετά προσθέτουμε το επόμενο μόλις χτυπηθούν τα αυγά σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι μαζί με το μπέικιν ελάχιστο αλάτι και την κανέλα ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στα αυγά ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε και τα τριμμένα μήλα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί το μήλο και βάζουμε το μείγμα σε  3 μικρά ταψάκια 24 εκατοστών αφού έχουμε βάλει λαδόκολλα ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για την κρέμα

βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα τρία τέταρτα από το χυμό Μήλου κρατάμε ένα ποτήρι χυμό μήλο και διαλύουμε το κορν φλάουρ μαζί με την στέβια εφόσον πάρει μία βράση ο χυμός  ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει μόλις γίνει κρέμα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει αφού έχουν κρυώσει τα παντεσπάνια μας βάζουμε ένα παντεσπάνι κάτω κρέμα ξανά παντεσπάνι ξανά κρέμα και από πάνω τελειώνουμε με την κρέμα .

Για την γκανάζ σοκολάτας

βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μόλις αρχίσει να πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και το λάδι καρύδας τα αφήνουμε για 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να έρθει και να ενσωματωθεί καλά η σοκολάτα και να γυαλίσει εφόσον κρυώσει λίγο περιχύνουμε την τούρτα από πάνω και αλείφουμε και τα πλαϊνά με τα διακοσμούμε με μήλο αποξηραμένο που το έχουμε βουτήξει σε σοκολάτα και 2 στικ κανέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.