Συνταγή Μαρία Κούρτη
ΓΕΥΜΑ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ 1η συνεχιζόμενη και 2η ΦΑΣΗ
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ ( Μωσαϊκό)
- 100γρ σοκολάτα με στέβια
- Μπισκότα βρώμης ή ολικής 7 με 10
- 100 γρ γάλα ελαφρύ
- αν θέλετε προθέτεται καρύδια
ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
- 400 γρ γλυκιά κολοκύθα καθαρισμένη
- 2 φλ.τσ. νερό
- 36 γρ stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
- 2 κ.γλ. σκόνη κότζακ
ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ ΦΡΑΟΥΛΑ-ΜΠΑΝΑΝΑ
- 2 ποτήρια γάλα ελαφρύ
- 1/2 κ.γλ. σκόνη μπολερό με γεύση φράουλα-μπανάνα
- 1 1/2 κ.γλ. αλεύρι κότζακ
Λιώνουμε την σοκολάτα και προσθέτουμε το γάλα και τα θρυμματισμένα μπισκότα
Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε φόρμα σαν βάση
τοποθετούμε στην κατάψυξη την φόρμα έως να φτιάξουμε την κρέμα κολοκύθας
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις 2 κούπες νερό μαζί με την κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Βράζουμε για 20-25 λεπτά.
Προσθέτουμε την στέβια , κανελογαρίφαλο και αλεύρι κότζακ
Με το ραβδομπλέντερ τα λιώνουμε όλα μαζί ανακατεύοντας και γίνεται μια κρέμα
Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει , βγάζουμε απο την κατάψυξη την φόρμα με την βάση μωσαικό
και ρίχνουμε την κρέμα κολοκύθας
απλώνουμε να πάει παντού και αρχίζουμε να φτιαχνουμε την άλλη κρέμα βάζοντας σε ενα μπολ το γάλα - μπολερό -κότζακ
Χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά και περιμένουμε 5 λεπτά να πήξει
Την απλώνουμε πάνω απο την κρέμα κολοκύθας και η τούρτα μας είναι έτοιμη!!
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να την απολαύσουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.