ΡΥΖΟΓΑΛΟ (χωρίς ρύζι και με ρύζι ) ΜΕ ΒΡΩΜΗ και ΣΚΟΝΗ ΚΟΤΖΑΚ
- 2 ποτήρια γάλα ελαφρύ ή γάλα αμυγδάλου
- 2 κ.σ. νυφάδες βρώμης
- 1 κ.σ. στέβια κρυσταλλική ή 10 σταγόνες υγρή στέβια
- 1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια σκόνη
- 1 κ.γλ. σκόνη κότζακ
- 1 κ.γλ. κανέλα σκόνη + λίγο ακόμα για πασπάλισμα
- 2 κ.σ. ρύζι μπασμάτι
- 2 φλ.τσ. γάλα ελαφρύ
- 1 κ.σ. στεβια σε αναλογια 1:3 ή 15 σταγόνες υγρή στέβια
- 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης σε σκόνη
- 1 βανίλια
- μια τσιμπιά αλάτι
- κανέλα
1η συνταγή
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το 1 ποτήρι γάλα μαζί με την βρώμη να πάρει μια βράση για 1 περίπου λεπτό..( μπορούμε και σε μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό)Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει..
Ρίχνουμε μέσα το άλλο 1 ποτήρι γάλα , την στέβια , την κανέλα , την βανίλια και την σκόνη κοτζακ...ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ( με το σύρμα) αδειάζουμε σε μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα..
Οταν το βγάλουμε απο το ψυγείο πασπαλίζουμε με κανέλα και ...απολαμβάνουμε!!!
2η συνταγή
βράζουμε το ρύζι με λίγο νεράκι και αλάτιΟταν είναι σχεδόν έτοιμο και έχει απορροφήσει το νεράκι προσθέτουμε το γάλα , στέβια και βανίλια
Βράζουμε λίγο ακόμα , βάζουμε την σκόνη βρώμης ( νιφαδες στο μούλτι) και ανακατεύουμε συνεχώς έως να πήξει
Αδειάζουμε σε 2 μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.