ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΑΛΛΙΩΣ
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣΣυνταγή Τασούλα Θεοφιλίδου
Υλικά:
- 500γρ κιμά
- 2 κιλά μελιτζάνες
- 2κρεμμύδια τριμμένα
- 2σκελίδες σκόρδο
- 1μεγάλο καρότο
- 1πιπεριά πράσινη κέρατο
- 1\4κολοκύθα κίτρινη
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
- 2μεγάλες ώριμες ντομάτες
- Αλάτι πιπέρι ,μπαχαρι τριμμένο
- Ελάχιστο ελαιόλαδο
- 3 σταγόνες στέβια
4 αυγά
Αλάτι πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 φλ τσαγιού τυρί τριμμένο(Αν είμαστε 1η φάση το παραλείπουμε)
Καθαρίζουμε τελείως τις μελιτζάνες μας.
Αν είναι μικρές τις κόβουμε στην μέση αλλιώς σε χοντρές φέτες.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και λαδώνουμε.
Αλατίζουμε και λαδώνουμε με πινέλο τις μελιτζάνες μας και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε τον κιμά!
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει καλά.
Στο μούλτι αλέθουμε όλα τα λαχανικά μας και τα ρίχνουμε στον κιμά μας.
Βάζουμε αλάτι πιπέρι μπαχαρικά και λίγη στέβια την ντομάτα τριμμένη και βράζουμε περίπου μισή ώρα.
Μόλις γίνει ο κιμάς μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε ταψί. Από πάνω βάζουμε τον κιμά.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά μας αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο περιχύνουμε πάνω από τον κιμά.Αν είμαστε στην δεύτερη φάση ρίχνουμε και το τυρί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει περίπου 30'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.