Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΨΕΥΤΟΤΣΙΖΚΕΙΚ

   ΨΕΥΤΟΤΣΙΖΚΕΙΚ

Για ολες τις φασεις.


Συνταγή Ηρώ Αργυρουδάκη



ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ: 





  • 10 μεγάλα κσ βρώμη περασμένη στο μουλτι
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 2 κσ στεβια 1:3
  • 1 κγλ κοφτή κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κσ κοφτή μπεικιν
  • ελάχιστο άρωμα βούτυρο (προαιρετικά).
  • Υλικά κρέμας λεμονιού
  • (γίνεται σαν πανακότα):
  • 500 ml γάλα
  • μισό κιλό γιαούρτι
  • 1,5 φακελάκια ζελατίνη
  • 1 κσ κοτζακ
  • ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
  • kendy με άρωμά λεμονιού περίπου μισό φακελάκι
  • 1 κγλ άρωμα βανίλια
  • στεβια υγρή όσο χρειάζεται για τα δικά σας γούστα
  • ΚΑΙ επιπλέον 2 φακελάκια ζελέ φράουλα που το φτιάχνεται σύμφωνα με τις οδηγίες

Εκτέλεση βάσης:


Βαζουμε λιγο λαδι καρυδας και απλωνουμε σε μια αποσπωμενη βαση για τουρτες !ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι και απλωνουμε με πολυ υπομονη το μειγμα μας στην βαση! θελει λιγη ωρα (με βρεγμενο κουταλι και λιγη πιεση με τα δαχτυλα)! Θα γινει μια λεπτη βαση. Το ψηνουμε στους 180 αερα για περιπου 10 λεπτα . Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει. 

Εκτέλεση κρέμας:


Βαζουμε σε ενα μπολ ολα τα υλικα εκτος απο το κοντζακ και την ζελατινη.Βραζουμε 50 ml νερο , διαλυουμε μεσα την σκονη απο την ζελατινη, την ριχνουμε στο μειγμα και ανακατευουμε καλα.Στο τελος ριχνουμε και το κοντζακ και γρηγορα ανακατευουμε. Βαζουμε στο ψυγειο για περιπου μιση ωρα να σφιξει.Στην συνεχεια το απλωνουμε πανω απο το μπισκοτο.Το βαζουμε ξανα ψυγειο μεχρι να κρυωσει το ζελε που θα φτιαξουμε. Τελος φτιαχνουμε το ζελε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα. Ριχνουμε απαλα κουταλιες κουταλιες για να μην διαλυθει η κρεμα μας απο κατω!! 


Σχόλιο:Προσοχη πρεπει να ειναι κρυα τα μειγματα και ολα να γινουν με απαλες κινησεις, αλλιως θα χαλασει η κρεμα μας! Καλή απολαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.