ΨΕΥΤΟΤΣΙΖΚΕΙΚ
Για ολες τις φασεις.Συνταγή Ηρώ Αργυρουδάκη
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ:
- 10 μεγάλα κσ βρώμη περασμένη στο μουλτι
- 4 ασπράδια αυγών
- 2 κσ στεβια 1:3
- 1 κγλ κοφτή κανέλα
- 2 βανίλιες
- 1 κσ κοφτή μπεικιν
- ελάχιστο άρωμα βούτυρο (προαιρετικά).
- Υλικά κρέμας λεμονιού
- (γίνεται σαν πανακότα):
- 500 ml γάλα
- μισό κιλό γιαούρτι
- 1,5 φακελάκια ζελατίνη
- 1 κσ κοτζακ
- ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
- kendy με άρωμά λεμονιού περίπου μισό φακελάκι
- 1 κγλ άρωμα βανίλια
- στεβια υγρή όσο χρειάζεται για τα δικά σας γούστα
- ΚΑΙ επιπλέον 2 φακελάκια ζελέ φράουλα που το φτιάχνεται σύμφωνα με τις οδηγίες
Βαζουμε σε ενα μπολ ολα τα υλικα εκτος απο το κοντζακ και την ζελατινη.Βραζουμε 50 ml νερο , διαλυουμε μεσα την σκονη απο την ζελατινη, την ριχνουμε στο μειγμα και ανακατευουμε καλα.Στο τελος ριχνουμε και το κοντζακ και γρηγορα ανακατευουμε. Βαζουμε στο ψυγειο για περιπου μιση ωρα να σφιξει.Στην συνεχεια το απλωνουμε πανω απο το μπισκοτο.Το βαζουμε ξανα ψυγειο μεχρι να κρυωσει το ζελε που θα φτιαξουμε. Τελος φτιαχνουμε το ζελε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα. Ριχνουμε απαλα κουταλιες κουταλιες για να μην διαλυθει η κρεμα μας απο κατω!!
Σχόλιο:Προσοχη πρεπει να ειναι κρυα τα μειγματα και ολα να γινουν με απαλες κινησεις, αλλιως θα χαλασει η κρεμα μας! Καλή απολαυση!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.