Υλικά:
2 μπούτια κοτόπουλο (ή 2 φιλέτα στήθος)
3 κσ πίτουρο βρώμης (αν είστε β φάση αντικαταστήστε το πίτουρο με μιξ)
2 κσ γάλα σε σκόνη
2 κσ ασπράδι αυγού σε σκόνη
2 κσ διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
1 αυγό ολόκληρο + 2 ασπράδια
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κσ μουστάρδα
1 κρεμμύδι
1κσ μπεικιν
Μισό ποτήρι γάλα
Μπαχαρικά της επιλογή σας (πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, πιπέρι)
Αλάτι (εγώ βάζω υποκατάστατο αλατιού)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μπούτια κότας μαζί με το κρεμμύδι. Μόλις γίνουν ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο από τα κόκκαλα και μαζί με το κρεμμύδι τα βάζουμε στο μούλτι (δεν χρειάζεται να γίνουν αλοιφή). Σε ένα μπολ βάζουμε το πίτουρο, το γάλα σε σκόνη, το ασπράδι αυγού σε σκόνη, την διατροφική μαγιά, το μπεικιν,τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Τα ενσωματώνουμε στο μείγμα του κοτόπουλου. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με αυγογδάρτη τα αυγά, το γιαούρτι, την μουστάρδα και το γάλα και τα ενσωματώνουμε και αυτά στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και προσθέτουμε στο τέλος και 1 κουτάλα από τον ζωμό που βράσαμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τον χυλό σε ένα ταψάκι , αφού βάλουμε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 30-40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.