Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΡΥΖΙ ΜΕ ΒΡΩΜΗ & ΣΚΟΝΗ ΚΟΤΖΑΚ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ (χωρίς ρύζι και με ρύζι ) ΜΕ ΒΡΩΜΗ και ΣΚΟΝΗ ΚΟΤΖΑΚ

ΥΛΙΚΑ για 2 μπολάκια
  •  2 ποτήρια γάλα ελαφρύ ή γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. νυφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. στέβια κρυσταλλική  ή 10 σταγόνες υγρή στέβια
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια σκόνη
  • 1 κ.γλ. σκόνη κότζακ
  • 1 κ.γλ. κανέλα σκόνη + λίγο ακόμα για πασπάλισμα 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
  • 2 κ.σ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 φλ.τσ. γάλα ελαφρύ
  • 1 κ.σ. στεβια σε αναλογια 1:3  ή  15 σταγόνες υγρή στέβια
  • 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης σε σκόνη
  • 1 βανίλια
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • κανέλα

1η συνταγή

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το 1 ποτήρι γάλα μαζί με την βρώμη να πάρει μια βράση για 1 περίπου λεπτό..( μπορούμε και σε μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό)
Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.. 
Ρίχνουμε μέσα το άλλο 1 ποτήρι γάλα , την στέβια , την κανέλα , την βανίλια και την σκόνη κοτζακ...ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ( με το σύρμα) αδειάζουμε σε  μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα..
Οταν το βγάλουμε απο το ψυγείο πασπαλίζουμε με κανέλα και ...απολαμβάνουμε!!! 


2η συνταγή

βράζουμε το ρύζι με λίγο νεράκι και αλάτι
Οταν είναι σχεδόν έτοιμο και έχει απορροφήσει το νεράκι  προσθέτουμε το γάλα , στέβια και βανίλια 
Βράζουμε λίγο ακόμα , βάζουμε την σκόνη βρώμης ( νιφαδες στο μούλτι) και ανακατεύουμε συνεχώς έως να πήξει  
Αδειάζουμε σε 2 μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.