Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΤΑΡΤΑ ΜΕ MIX 1 & ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

 



Συνταγή Μαρία Κούρτη

Για όλες τις φάσεις η βάση και η κρέμα!!

ΥΛΙΚΑ ΤΑΡΤΑΣ
  • 1 αυγό
  • 50 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 150 γρ λιωμένο λάδι καρύδας άοσμο
  • λίγη σκόνη βανίλιας ή 5 σταγόνες άρωμα βανίλια
  • 80 γρ mix 1 ( μείγμα φυτικών ινών) 
ΓΕΜΙΣΗ ΤΑΡΤΑΣ


ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ανάλογα την φάση ( για 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση έβαλα :
  • 1 κ.σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
  • σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ.σούπας μπλούμπερυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία .Βάζουμε σε μπολ το αυγό με την ζάχαρη καρύδας, βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά.

Ρίχνουμε το λάδι καρύδας ( ΟΧΙ ζεστό!! ) και ανακατεύουμε πολύ καλά

Τέλος ρίχνουμε το μιξ 1 και με το χέρι μας ζυμώνουμε απαλά.

Απλώνουμε την ζύμη σε ταρτιέρα ( ή μικρές φόρμες για ταρτάκια ή τετράγωνη φόρμα σιλικόνης 22εκ ) 

Η ζύμη είναι σαν πλαστελίνη οπότε με τα δάχτυλα την απλώνουμε όμορφα ανασηκώνοντας τα πλαϊνά να γίνει σαν φωλιά που θα υποδεχτεί την κρέμα αργότερα!!


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα, 160 βαθμούς (οχι παραπάνω) για 15 με 20 λεπτά 


Την βγάζουμε απο την φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς!! 
Ετοιμάζουμε τώρα την κρέμα στιγμής μους Ανθήλη με στεβια σύμφωνα με τις οδηγίες!! 
Θέλει ΜΟΝΟ 300 γρ γάλα και χτύπημα στο μιξερ για 7 λεπτά !!

Μέσα στην κρέμα έβαλα και λίγες σταγόνες άρωμα πορτοκάλι

Απλώνω πάνω στην τάρτα την κρέμα, όσο χρειαστεί για να την καλύψω!! Δεν την έβαλα όλη!!


Βάζω την μαρμελάδα πορτοκάλι με μπολάκι και ρίχνω 2 κ.σούπας νερό.
Ανακατεύω καλά και με κουταλάκι κάνω γραμμές πάνω στην τάρτα μου

Ενδιάμεσα ρίχνω σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και μπλούμπερυ


Απολαύστε το !!!!!!!!!!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.