ΓΙΑ 1Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ 2Η ΦΑΣΗ
Εγω έφτιαξα 2 ψωμιά το ένα με αλεύρι ολικής αγαύη και λάδι καρύδας και το άλλο με αλεύρι ντινκελ ζάχαρη καρύδας και ελαιόλαδο .
Υλικά για 1 ψωμι
400 γρ αλεύρι ολικής ή ντίνκελ (τύπου 10-50 ή 630 ή σκέτο ντίνκελ ολικής)
230 γρ νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 9γρ
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. αγαύη ή 1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας
50 ml λάδι καρύδας λιωμένο ή 30 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί και ζυγώνουμε για 10 λεπτά αν δεν έχουμε μίξερ με κάδο ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι.
- Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί η ζύμη ,περίπου 1 με 1:30 ώρα.
- Μετα βάζουμε την ζύμη μας στον πάγκο ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο κλείνουμε σαν φάκελο την ζύμη και την κάνουμε ρολό ,λαδώνουμε την φόρμα μας και βάζουμε το ψωμί μέσα σκεπάζουμε ξανα με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 ωρα να ξαναφουσκώσει
- Μετα χαράζουμε το ψωμί μας και ψήνουμε στους 210 με αντιστάσεις για 30 με 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας .Αν θέλετε η κόρα να είναι μαλακιά όταν το βγάλετε από τον φουρνο με ένα πινέλο αλείφετε με νερό την επιφάνεια και αμέσως σκεπάζετε με πετσέτα αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα και αποθηκεύουμε σε σακούλα τροφίμων καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.