Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ ΟΛΙΚΉΣ Ή ΝΤΙΝΚΕΛ



ΓΙΑ 1Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ 2Η ΦΑΣΗ 

Εγω έφτιαξα 2 ψωμιά το ένα με αλεύρι ολικής αγαύη και λάδι καρύδας και το άλλο με αλεύρι ντινκελ ζάχαρη καρύδας και ελαιόλαδο .

 Υλικά για 1 ψωμι

400 γρ αλεύρι ολικής ή ντίνκελ  (τύπου 10-50 ή 630 ή σκέτο ντίνκελ ολικής)

230 γρ νερό χλιαρό 

1 φακελάκι ξηρή μαγιά 9γρ

1 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. αγαύη ή 1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας

50 ml λάδι καρύδας λιωμένο ή 30 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί και ζυγώνουμε για 10 λεπτά αν δεν έχουμε μίξερ  με  κάδο ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι.
  • Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί η ζύμη ,περίπου 1 με 1:30 ώρα.
  •  Μετα βάζουμε την ζύμη μας στον πάγκο ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο κλείνουμε σαν φάκελο την ζύμη και την κάνουμε ρολό ,λαδώνουμε την φόρμα μας και βάζουμε το ψωμί μέσα σκεπάζουμε ξανα με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 ωρα να ξαναφουσκώσει
  •  Μετα χαράζουμε το ψωμί μας και ψήνουμε στους 210 με αντιστάσεις για 30 με 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας  .Αν θέλετε η κόρα να είναι μαλακιά όταν το βγάλετε από τον φουρνο με ένα πινέλο αλείφετε με νερό την επιφάνεια και αμέσως σκεπάζετε με πετσέτα αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα και αποθηκεύουμε σε σακούλα τροφίμων καλή απόλαυση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.