Συνταγή Μαρίας Κούρτη
Η βάση για ΟΛΕΣ τις φάσεις
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
- 150 γρ άοσμο λάδι καρύδας
- 1 αυγό
- 40 γρ διατροφική μαγιά ( το τυρί των χορτοφάγων)
- 80 γρ μιξ 1
- 1/2 κ.γλυκού κοφτό αλάτι
- 1 κοφτό κ.γλυκού μείγμα αποξηραμένων λαχανικών βεγκέτα
- 1/2 κ.γλυκού σκόνη σκόρδο
- 80 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζί σε μπολ και ζυμώνουμε πολύ καλά
Απλώνουμε σε ταρτιέρα ή σε φόρμες για 5 ταρτάκια πιέζοντας με τα δάχτυλα να είναι ομοιόμορφο, ανασηκώνοντας τα πλαϊνά
Τρυπάμε με πιρούνι την βάση στο κέντρο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , αέρα, 160 βαθμούς μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτά.
Τώρα θα ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ τυριού!!
ΥΛΙΚΑ
- 2 ποτήρια φρέσκο γάλα ελαφρύ
- 4 κ.σούπας κοφτές κορν φλάουρ
- 2 αυγά ολόκληρα
- αλάτι λίγο
- πιπέρι
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
- προεραιτικά 1 χούφτα τριμμένο τυρί
- προεραιτικά ψιλοκομμένο και ψημένο μπέικον
- 1 κ.σούπας βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, κορν φλάουρ, αυγά, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε συνεχώς έως να βράσει και να πήξει!!
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την κρέμα τυριού.
Ρίχνουμε και το τριμμένο τυράκι αν επιλέξουμε να βάλουμε ( κρατάμε λίγο για από πάνω) και το ψημένο ψιλοκομμένο μπέικον
Με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά να γίνει μια βελούδινη κρέμα!!
Αδειάζουμε πάνω στην τάρτα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυράκι που κρατήσαμε
και ξαναψήνουμε για 5 λεπτά 180 αέρα
Ετοιμες και υπέροχες τάρτες χωρίς άλευρα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.