Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021

ΚΩΚ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΑ

 


Συνταγή  ΕΛΕΝΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ

Για 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ ΓΙΑ 30 ΤΕΜΑΧΙΑ [60 ΒΑΣΕΙΣ]

300 γρ. γαλα ελαφρύ
2 κσ. στεβια σε αναλογία 1 προς 3
1 βανιλια
50 γρ. mix 1 [5κσ] ( μείγμα φυτικών ινών)
2 κσ κορν φλαουρ
1 κσ μπεικιν παουντερ
100 γρ λιωμένο βούτυρο
4 μεγάλα αυγά

ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
300γρ γάλα ελαφρύ

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ-ΓΚΑΝΑΖ
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος χωρίς ζάχαρη
50γρ.γαλα

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε κατσαρόλα [ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΓΑ] και ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα, ψήνουμε εως η ζύμη να ξεκολλά απο τα τοιχώματα.
Αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και την χτυπάμε στο μίξερ με φτερο προσθετοντας 1-1 τα αυγά μας.
 Ετοιμη, την βαζουμε σε σακουλα κορνε και την αφήνουμε μισή ωρα στο ψυγείο.
Κόβουμε τα κωκακια μας σε ταψι με λαδοκολλα [2 ταψια του φουρνου θα βγουν, φυλαμε την ζυμη στο ψυγειο μεχρι να ψηθουν τα πρωτα] κι επαναλαμβανουμε.
ΨΗΣΙΜΟ 160 Βαθμους, αντιστασεις σε καλα προθερμασμενο φουρνο για 20 με 25 λεπτα.
Αφου κρυωσουν καλα, χτυπαμε την κρεμα μας 

Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής Ανθήλη , χτυπάμε απλώς στο μιξερ με 300 γρ γάλα και γεμίζουμε τα κωκάκια μας Βάζουμε 1 βάση κάτω ,πάνω κρέμα, απο πάνω άλλη μια βάση  σαν σαντουιτς !!
Ρίχνουμε πάνω στο καθένα προσεκτικά την γκανάζ που έχουμε ετοιμάσει με κουβερτούρα γάλακτος χωρίς ζάχαρη και λίγο γάλα να λιώσουν σε κατσαρολάκι, και αφού κρυώσουν στο ψυγείο και σφίξει η γκανάζ τελειώνουμε με γραμμές λευκής σοκολάτας!!!!!!!!
Σας προτείνω να φτιαξετε ολοκληρη τη δοση και να φυλαξετε τις βασεις στην καταψυξη. Οταν θέλετε θα βγάζετε μια ποσότητα και θα έχετε γρηγορα κι εύκολα υπέροχα κωκ χωρίς άλευρα!!
Κι αν θέλουμε να το κάνουμε σε τούρτα Κωκ κανένα πρόβλημα!! Ολα γίνονται!!
Απλώς κάνουμε 2 δίσκους μια κάτω και μια για επάνω!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.