Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ

Συνταγή Λαμπρινή Πασχέντη

Για 2η φάση

Υλικα 
140 με 150 στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1.3,
8 αυγα,
1 φακελακι αμμωνια,
1 κ γ σοδα,
1 ποτηρι κρασιου γαλα 1,5%λιπαρα,
χυμο απο 1 λεμονι,
1200 γρ αλευρι ντινκελ 10-50
200γρ βουτυρο γαλακτος,
200 λαδι καρυδας αοσμο,
αρωμα βουτυρο προαιρετικα..
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε κρόκους με την στεβια.


σε αλλο μπολ κανουμε τα ασπραδια μαρεγκα.


αφου εχει χτυπηθει καλα η στεβια με τους κροκους προσθετουμε την μαρεγκα με απαλες κινησεις με μια μαριζ.ανακατευουμε καλα.


διαλυουμε την σοδα στο χυμο λεμονιου και την αμμωνια στο γαλα.προσοχη επειδη αφριζουν το κανουμε πανω απο την λεκανη μας.


εχουμε λιωσει το βουτυρο και το λαδι καρυδας .βαζουμε λιγο βουτυρο λιγο αλευρι ανακατευοντας με το χερι.εναλαξ βουτυρο αλευρι μεχρι η ζυμη να μην κολλαει στα χερια.


σκεπαζουμε με πετσετουλα και αφηνουμε τη ζυμη μας να ξεκουραστει για 1 ωρα.


μετα πλαθουμε τα κουλουρακια μας.πρωτα του Χριστου και μετα οτι σχεδιακι θελουμε.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αερα πανω κατω στους 170μεχρι να παρει ωραιο χρωμα.
Τελος απλωνουμε τα κουλουρακια σε ενα ταψι και τα αφηνουμε να ξεμυρισει η αμμωνια ..καλυτερα 1 μερα και την επομενη τα αποθηκευουμε οπου θελουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.