Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ



Τασούλα Θεοφιλίδου

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ


Για 2η φάση γεύμα υδατανθράκων


 Ιδέα από 

Pastry Designs  προσαρμοσμένη  και φτιαγμένη από Τασούλα Θεοφιλίδου  κατάλληλη για την διατροφή μας δείτε  την εκτέλεση στο βίντεο!


Υλικά

Για το προζύμι :

100 γρ μαγιά νωπή
100 γρ γάλα αμυγδάλου 
1 κ.σ. στέβια κρυσταλλική  σε αναλογία 1:1 ή 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
100 γρ αλεύρι ολικής ή ντίγκελ ή ζέας

Για την ζύμη:

110 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ή 320 γρ ζάχαρη καρύδας ή στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:1
300 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι 
150 γρ λάδι καρύδας λιωμένο (όχι καυτό!!)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
1 φακελάκι μαχλέπι 
1 φακελάκι κακουλέ 
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Περίπου 800 γρ αλεύρι ολικής ή ζέας ή ντιγκελ 
2 κ.γ. μπέικιν

Για το άλειμμα :

2 κ.γ νερό χλιαρό
1 κ.γ. μέλι
Σουσάμι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε  την μαγιά το γάλα αμυγδάλου  χλιαρό την στεβια και το αλεύρι ανακατεύουμε με αυγοδάρτη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 15 λεπτά στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 50 βαθμούς και τον έχουμε σβήσει.

Μόλις φουσκώσει η μαγιά σε άλλο μπολ βάζουμε στεβια λάδι καρύδας λιωμένο και χλιαρό το πορτοκάλι ξύσμα μπαχαρικά αλεύρι και το προζύμι ζυμώνουμε να γίνει ζύμη απαλή και αφήνουμε σκεπασμένο στον  φούρνο για 2 έως 4 ώρες θα το δείτε μέχρι να φτάσει  το ζυμάρι στο χείλος του μπολ.

Ξαναζυμώνουμε καλά χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη  και πλάθουμε πλεξούδες χρησιμοποιούμε ταψί 20 Χ 30 στρωμένο με λαδόκολλα και όχι μεγαλύτερο για να φουσκώσουν τα τσουρέκια προς τα πάνω και να μην απλώσουν   και αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 1 με 2 ώρες  αλείφουμε με το μείγμα μελιού  πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα σκεπασμένα με λαδόκολλα  για 40 με 45'. Στον πάτο του φούρνου βάζουμε ένα σκεύος με νερό την ώρα που ψήνονται τα τσουρέκια μας .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.