Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΣΙΜΙΓΔΑΛΟΨΩΜΟ


Συνταγή ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ

Για 2η φάση ( 60 γρ 1 γεύμα υδατανθράκων)

ΥΛΙΚΑ:
  • 400 γρ  σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 γεμάτες κ.σούπας ξηρή μαγιά 
  • αλάτι
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ χλιαρό νερό 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το σιμιγδάλι , ρίχνουμε μαγιά , αλάτι και ανακατεύουμε

Έχουμε ζεστάνει ελάχιστα νεράκι και ρίχνουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας με το κουτάλι

Όταν γίνει ένας πηχτός χυλός (σαν του κέικ ) το αδειάζουμε σε φόρμα μακρόστενη σιλικόνης ή αντικολλητική ή άλλη με λαδόκολλα ντυμένη και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή μαυροκούκι 

Αφήνουμε 15 με 20 λεπτά μέσα σε σβηστό φούρνο και μετά ανάβουμε τον φούρνο 170 με 180 αντιστάσεις και ψήνουμε όση ώρα χρειαστεί έως να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.