ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ βούτυρο κακάο ωμό ή λάδι καρύδας άοσμο
- 50 γρ σκόνη (πούδρα) αποβουτυρωμένο γάλα
- 50 γρ εβαπορέ λαιτ ή φυτική κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη
- 40 σταγόνες υγρή στεβια
- 20 γρ σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράση και από πάνω ένα μεταλλικό σκεύος (μπεν μαρι)Θρυμματίζουμε το βούτυρο κακάο και το ρίχνουμε στο πάνω σκεύος
Όταν βράσει το νερό το σβήνουμε
Δεν θέλουμε να λιώσει το βούτυρο σε θερμοκρασία μεγάλη (όχι πάνω απο 40 βαθμούς)
Αφού λιώσει ρίχνουμε τη στέβια , το σιρόπι αγαύης και την σκόνη γάλα
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα ( αυγοδάρτη)
Τέλος ρίχνουμε το εβαπορέ και συνεχίζουμε με πολύ -πολύ καλό χτύπημα με το σύρμα ή στο μούλτι ( πολυ καλύτερα στο μουλτι)
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα για σοκολάτα ή σε φορμάκια σιλικόνης για σοκολατάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σε λίγη ώρα θα έχουμε υπέροχη σοκολάτα για τους λάτρεις της λευκής !!
Μπορούμε να προσθέσουμε μικρά κομματάκια αποξηραμένα φρούτα , σταφίδες , ξηρούς καρπούς , καρύδα ακόμα κορν φλεικς ολικής χωρίς ζάχαρη !!! CRUNCH
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.