Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΡΟΞΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ & ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ



ΡΟΞΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ & ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1φλ.τσ. λάδι 
1 φλ.τσ.χλιαρό γάλα 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
1 κ.γλ. κανέλα 
1/2 κ.γλ.γαρίφαλο
1 κ.σ.  stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3  ή 3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.γλ μπέικιν 
2 αυγά 
3 ,5 - 4 κούπες αλεύρι ολικής
2 κ.σ. χαρουπάλευρο 
εξτρα 2 κ.σ. γάλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλ.τσ. νερό - 
40 γρ. stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3   ή  120 γρ ζάχαρη καρύδας
1/2 φλ.τσ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
1 πορτοκάλι κομμένο στα 4 
1 κ.γλ. κανέλα 
1/2 κ.γλ γαρίφαλο


Σε ενα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με την στέβια και την μαγιά.

Ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε λάδι-κανέλα-γαρίφαλο-αυγά, ανακατεύουμε πολύ καλά και τέλος βάζουμε το αλεύρι σιγά-σιγά έως να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
Κόβουμε στα 3 την ζύμη και παίρνουμε το ένα κομμάτι. 

Το βάζουμε σε άλλο μπολ και ρίχνουμε το χαρουπάλευρο και τις 2 κ.σ. γάλα.

 Ζυμώνουμε να ενσωματωθούν καλά.


Κάνουμε ένα κορδόνι από την ζύμη με το ζαρουπάλευρο.
Με την άλλη ζύμη ανοίγουμε ένα μακρύ φύλλο και βάζουμε μέσα το κορδόνι ζύμης το σκούρο
Τυλίγουμε και έχουμε ένα μπαστούνι
Κόβουμε φετάκια , το πατάμε λίγο με το χέρι μας και τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Αφήνουμε για 2 ώρες σε ζεστό μέρος και ψήνουμε στους 170 για 10 λεπτά (όχι πιο πολύ)





Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μέσα και βράζουμε για 3 λεπτά
Οταν βγουν τα ροξάκια μας τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Μετά ρίχνουμε το καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε να κολυμπήσουνε μέσα για 2 ώρες γυρίζοντας το κάθε ροξάκι κατά διαστήματα απο την άλλη μεριά.

Θα απορροφήσουν όλο το σιρόπι ...

Για πιό πλούσια γεύση περιχύνετε από πάνω με έξτρα σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου

 

...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.