Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΤΡΟΥΦΕΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 

 ΥΛΙΚΑ

  • 3 μεγάλα και πολύ ώριμα αβοκάντο
  • 125 γρ ινδοκάρυδο ( καρύδα τριμμένη)
  • 100 γρ ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
  • 50 γρ σταφίδες 
  • 100 γρ νιφάδες βρώμης (περίπου)
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 6 κ.σ. στέβια κρυσταλλική σε αναλ.1:3 ή 100 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ



 Αφαιρούμε την φλούδα και το κουκούτσι από τα αβοκάντο και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με την στέβια ή την ζάχαρη καρύδας , το κακάο και τα πολτοποιούμε

Καβουρδίζουμε σε τηγανάκι ή στο φούρνο τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους ή ολόκληρους
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ για 10 λεπτά

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το μείγμα αβοκάντο απο το μούλτι και προσθέτουμε την καρύδα
τις μουλιασμένες σταφίδες μαζί με το κονιάκ , τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε σιγά - σιγά τις νιφάδες βρώμης ( ίσως να μη ρίξουμε όλη την βρώμη ή να χρειαστεί λίγο παραπάνω..παίζει ρόλο το μέγεθος των αβοκάντο που βάλαμε)

Το μείγμα θα κολλάει στα χέρια αρχικά γι αυτό δεν πρέπει να βάλουμε πολύ βρώμη
Το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και μετά με βρεγμένα χέρια πλάθουμε μικρά μπαλάκι

Βγαίνουν γύρω στα 15 τρουφάκια
Τα διατηρούμε  στο ψυγείο και απολαμβάνουμε , προσφέρουμε υπέροχες και υγιεινές τρούφες!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.