Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΕΥΚΟΛΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΕΤΣΑΠ

 


Μια συνταγή της φίλης Μαρίας Μαζαράκη

Υλικά για 1 κιλό κέτσαπ


3 κιλά ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 κγλ αλάτι
1 κ.σ πιπέρι σε κόκκους
Δεντρολίβανο
Φρέσκια ρίγανη
Θυμάρι
6 κ.σ μέλι ή πετιμέζι (εγώ έβαλα μισό μισό)(για όλες τις φάσεις αγαύη ή σιρόπι σφενδάμου)
120 gr. μηλόξυδο
2 κ.σ κόρν φλάουρ


Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλες, τις βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, όπως και το κρεμμύδι χοντροκομμένο, τις πιεριές, το αλάτι, το πιπέρι και τα αρωματικά.
Βράζουμε τις ντομάτες ½ ώρα σε δυνατή φωτιά, (τις ανακατεύουμε πότε πότε μην μας κολλήσουν).
Τις περνάμε από το τρυπητό για τα μακαρόνια, τις πατάμε να βγάλουν όλο το χυμό τους
Τις ξαναπερνάμε από το ψιλό τρυπητό, για να μην περάσουν σποράκια.
Βάζουμε το χυλό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξύδι, το πετιμέζι και το μέλι, βράζουμε τη σάλτσα 10 λεπτά, αραιώνουμε το κόρν φλάουερ σε λίγο νερό, το προσθέτουμε στη σάλτσα και την ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει.
Μπορούμε να την κάνουμε μόνο με μέλι, εγώ έβαλα πετιμέζι γιατί είχα, για το άρωμα του.
Μπορούμε να μαρινάρουμε κρεατικά με αυτή τη σάλτσα, συν λάδι και να τα ψήσουμε στη σχάρα, ή στο φούρνο σαν σάλτσα μπάρμπεκιου, είναι πεντανόστιμη, (όπως λέει και ο άντρας μου να την τρως στο ψωμί!!! 


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.