Μια συνταγή της φίλης Μαρίας Μαζαράκη
Υλικά για 1 κιλό κέτσαπ
3 κιλά ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 κγλ αλάτι
1 κ.σ πιπέρι σε κόκκους
Δεντρολίβανο
Φρέσκια ρίγανη
Θυμάρι
6 κ.σ μέλι ή πετιμέζι (εγώ έβαλα μισό μισό)(για όλες τις φάσεις αγαύη ή σιρόπι σφενδάμου)
120 gr. μηλόξυδο
2 κ.σ κόρν φλάουρ
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλες, τις βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, όπως και το κρεμμύδι χοντροκομμένο, τις πιεριές, το αλάτι, το πιπέρι και τα αρωματικά.
Βράζουμε τις ντομάτες ½ ώρα σε δυνατή φωτιά, (τις ανακατεύουμε πότε πότε μην μας κολλήσουν).
Τις περνάμε από το τρυπητό για τα μακαρόνια, τις πατάμε να βγάλουν όλο το χυμό τους
Τις ξαναπερνάμε από το ψιλό τρυπητό, για να μην περάσουν σποράκια.
Βάζουμε το χυλό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξύδι, το πετιμέζι και το μέλι, βράζουμε τη σάλτσα 10 λεπτά, αραιώνουμε το κόρν φλάουερ σε λίγο νερό, το προσθέτουμε στη σάλτσα και την ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει.
Μπορούμε να την κάνουμε μόνο με μέλι, εγώ έβαλα πετιμέζι γιατί είχα, για το άρωμα του.
Μπορούμε να μαρινάρουμε κρεατικά με αυτή τη σάλτσα, συν λάδι και να τα ψήσουμε στη σχάρα, ή στο φούρνο σαν σάλτσα μπάρμπεκιου, είναι πεντανόστιμη, (όπως λέει και ο άντρας μου να την τρως στο ψωμί!!!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.