Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΑΦΡΟΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ




 ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΑΦΡΟΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ

ΥΛΙΚΑ 

1φλ.τσ. χλιαρό γάλα 
1 φλ.τσ. λάδι 
1 συσκευασία φρέσκια μαγιά ( ή 2 φακελάκια ξηρή)
1 κ.σ. αλάτι 
1 κ.γλ. ζάχαρη καρύδας 
1 κιλό αλεύρι ζέας 
λίγο σουσάμι
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και βάζουμε την ζάχαρη καρύδας μαζί με  3 κ.σ. αλεύρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε για 15 λεπτά
Προσθέτουμε μετά το αλάτι - το λάδι και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά
Ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει μια ωραία μαλακιά ζύμη.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
Κρατάμε λίγο από στο ζυμάρι για να κάνουμε σχεδιάκια και το υπόλοιπο το κάνουμε μια μπάλα και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού
Το πατάμε με το χέρι μας να απλωθεί
Με το ζυμαράκι που κρατήσαμε κάνουμε διάφορα σχέδια και στολίζουμε το ψωμάκι μας.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι και το ξεχνάμε για 3 με 4  ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσει

Ψήνουμε  στους 170 αέρα για 30 με 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο

Πολύ νόστιμο και πολύ αφράτο ψωμάκι για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.