Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ


Κολοκυθοτυρόπιτα με αλεύρι Ζέας για την 2η φάση

Συνταγή Μαρία Κούρτη

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

  • 6 πράσινα κολοκύθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.σ. δυόσμος 
  • 2 αυγά
  • 1 πράσο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
  • 150 γρ λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά ( τύπου φέτα )

ΥΛΙΚΑ ΦΥΛΛΟΥ

  • 2 φλ.τσ. αλεύρι Ζέας
  • 1 φλ.τσ. καλαμποκάλευρο ή αλεύρι σίκαλης
  • 1/2 φλ.τσ. λάδι
  • αλάτι 
Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό του τρίφτη και τα στύβουμε πολύ καλά να φύγουν όλα τα υγρά του
Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια τριμμένα , το πράσο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φετούλες , άνηθο ψιλοκομμένο , δυόσμο , αλάτι - πιπέρι και το λάδι

Ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος προσθέτουμε το τυρί σε χοντρά κομμάτια

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας βάζοντας σε λεκανίτσα τα 2 άλευρα μαζί με το αλάτι και το λάδι
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά-σιγά νεράκι εως να γίνει μια ωραία μαλακιά ζύμη

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 6 κομμάτια
Ρίχνουμε αλεύρι στο πάγκο και παίρνουμε το ένα κομμάτι
Το ανοίγουμε λίγο και το λαδώνουμε..το αφήνουμε στην άκρη
Ανοίγουμε το άλλο κομμάτι λίγο και το τοποθετούμε πάνω στο λαδωμένο 1ο φύλλο
Κάνουμε το ίδιο και με το 3ο κομμάτι ζύμης

Τώρα έχουμε 3 μικρά φύλλα λαδωμένα ανάμεσά τους σε ένα το οποίο το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο που το στρώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί ( μεγάλο ταψί )

Ρίχνουμε στη μέση την γέμιση και κάνουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και το φύλλο για πάνω
Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε ένα φύλλο αντί για 3 και όταν ψηθεί χωρίζονται αφού ανάμεσα έχουν λαδάκι !!!

Τελειώνοντας αλείφουμε πάνω το φύλλο με ελάχιστες σταγόνες λάδι και κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια

Ψήνουμε στους 170 με 180 αέρα για 35-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο

ΑΝ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.