ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Συνταγή Ελένη Μανταδάκη
Για 2η φάση
Υλικα
400μλ γαλα καρύδας χωρίς ζαχαρη
1 1/2 κσ μηλοξυδο
350γρ αλευρι ντινκελ 10-50
1 φακελάκι μπεικιν
2 κ.γ σοδα
100γρ κακαο
Μία πρέζα αλατι
250 μλ νερο ζεστό
250γρ ζάχαρη καρυδας ή 250 γρ ξυλιτόλη
100 γρ λάδι καρυδας
30 σταγόνες άρωμα βανιλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά εκτός από το νερό, μετά ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα ενσωματώνουμε στα υγρά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νεράκι και ξανά ανακατεύουμε . Εάν δε θέλετε να μοιάζει με σοκολατοπιτα και θέλετε να είναι πιο συμπαγές το κεικ σας τότε βάλτε 100μλ νερό μόνο. Βάζουμε σε λαδομενη φόρμα που έχουμε λαδωσει με λαδι καρυδας.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 στον αέρα για 1 ωρα. Μετά αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμαρουμε.
Καλη απόλαυση !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.