Συνταγή Μαρία Κούρτη
Για 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση, τρώμε όσα βγούν για 3 με 4 μέρες αντί για την ημερήσια βρώμη μας
ΥΛΙΚΑ- Χυμός από 2 μεγάλα πορτοκάλια
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 180 γρ ζάχαρη καρύδας ή 180 γρ ξυλιτόλη
- 100 γρ πίτουρο ψιλό
- 80γρ με 90 Μιξ 1 ( μείγμα φυτικών Ινών ) το βάζουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας εως να βγεί μια ωραία μαλακιά ζύμη
- 15 γρ μπέικιν πάουντερ
- 70 γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο
- Προαιρετικά λίγες σταφίδες και σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τρίβουμε στον τρίφτη. Κρατάμε το ξύσμα και τα στύβουμε
Σε μπολ βάζουμε τον χυμό, την ζάχαρη καρύδας και το λάδι.
Με το σύρμα ( ή στο μίξερ) τα χτυπάμε 3 λεπτά
Προσθέτουμε το πίτουρο, μπέικιν, σταφίδες αν θέλουμε και το μιξ1
Ζυμώνουμε με το χέρι και το αφήνουμε οπωσδήποτε 30 λεπτά να σφίξει
Ανάβουμε τον φούρνο 170 αέρα να ζεσταθεί
Μετά πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, αν θέλουμε τα βουτάμε σε σουσάμι και τα βάζουμε σε λαδόκολλα ( αν η ζύμη κολλάει πολύ πασπαλίζουμε με λίγο μιξ1...αν είναι πολύ σφιχτή βάζουμε λίγο λάδι)
Ψήνουμε μεσαία σχάρα αέρα 170 για 25 με 30 λεπτά
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.