Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΣΑΛΤΣΑ ΣΠΑΝΑΚΙ

 


Συνταγή Μαρία Κούρτη


Για όλες τις φάσεις με το ανάλογο τυρί

ΥΛΙΚΑ
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 400 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 γεμάτες κ.σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι , πιπέρι , 1 κ.γλυκού βεγκέτα 
  • 3 φλ.τσαγιού νερό
  • 100 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά ( ή γιαούρτι 2%)
  • 100 γρ τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά ( ή κίτρινο τυρί με έως 5% λιπαρά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνω ψιλοκομμένα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Σοτάρω σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά
Ρίχνω το σπανάκι ,άνηθο, βεγκέτα, πιπέρι και σοτάρω ακόμα για λίγα λεπτά

Προσθέτω 3 φλ.τσαγιού, σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω σε μεσαία θερμοκρασία για 40 με 45 λεπτά


Μένει έτσι πριν βάλουμε τα τυριά και το αλέσουμε για να γίνει κρεμώδες!! 
Τώρα όμως θα το αλέσουμε, θα βάλουμε τα τυριά και θα το ξανα αλέσουμε να γίνει βελουτέ και κρεμώδες!!! 

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται τώρα θα προσθέσουμε λίγο αλάτι

Ετοιμη η κρεμώδες σάλτσα σπανάκι, νόστιμη όσο δεν φαντάζεστε!!! 
Βάλτε την σε ζυμαρικά ολικής, σε ρυζάκι, σε ομελέτες, ως άλειμμα σε φρυγανιά ή ψωμάκι ολικής!!
Μπορούμε να την αποθηκεύσουμε σε ταπεράκια μικρά και στην κατάψυξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.