Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

 

Συνταγή   Μαρία Κούρτη



ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ

  • 200 γρ αλεύρι αμυγδάλου ( αμυγδαλόσκονη)
  • 100 γρ  βρώμη ( αλεσμένες νιφάδες βρώμης)
  • 40 γρ κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3 ή 120 γρ ξυλιτόλη
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 100 γρ λάδι καρύδας άοσμο 
  • (προαιρετικά) λίγες σταγόνες βρώσιμο άρωμα βουτύρου

ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ

  • 500 γρ γάλα με ελάχιστα λιπαρά
  • 30 γρ κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3 ή 9 κουταλιές ξυλιτόλη
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • ( προαιρετικά) λίγες σταγόνες άρωμα βουτύρου & creme patisserie
  • 1 κ.σ βούτυρο αγελάδος

ΣΑΝΤΙΓΙ

  • 1 συσκευασία morfat cream 250 γρ 
  • 100 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ
  • 1 κ.γλ. κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3 ή 3 κουταλάκια ξυλιτόλη


Πρώτα θα φτιάξουμε τις βάσεις για τα ταρτάκια
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά , ανακατεύουμε και προσθέτουμε αυγό και λάδι

Ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε ένα μείγμα σχετικά σφιχτό
Παίρνουμε φορμάκια κατά προτίμηση σιλικόνης , παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και την βάζουμε στο φορμάκι

Με τα δάχτυλά μας το απλώνουμε προσεκτικά ώστε να γεμίσουν τα πλαϊνά και να γίνει σαν καλαθάκι


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 αέρα για 10 με 12 λεπτά το πολύ Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς 



Τα ξεφορμάρουμε και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε την κρέμα 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ΟΛΑ τα υλικά μαζί στο κρύο γάλα , το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα έως να πήξη !!
Απλά και εύκολα χωρίς κουραστικές διαδικασίες ...

Όταν είναι έτοιμη την καλύπτουμε με μεμβράνη ( να ακουμπάει στην κρέμα) και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς


Στον κάδο του μιξερ βάζουμε την παγωμένη morfat μαζί με την στεβια και χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας πολύ αργά μέσα το εβαπορέ

Σε 3 λεπτά  θα έχουμε μια υπέροχη σαντιγί όχι πολύ γλυκιά αλλά υπάρχει λόγος γι αυτό!! 

Αφου έχει κρυώσει πολύ καλά η κρέμα την αφρατεύουμε με το σύρμα χτυπώντας την καλά και προσθέτουμε μέσα την μισή σαντιγί που φτιάξαμε !!

Ανακατεύουμε πολύ καλά , σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον

Η πρότασή μου είναι να φτιάξετε ταρτάκια , κρέμα , σαντιγί την 1 μέρα , να μπουν ψυγείο οι κρέμες και την επόμενη να στήσετε !!
Θέλουμε παγωμένη κρέμα και σαντιγί!!

Βάζουμε μέσα στις βάσεις πρώτα κρέμα , μετά ροζέτες σκέτη σαντιγί και διακοσμούμε με αποξηραμένα φρούτα , γλυκό κουταλιού χωρίς ζάχαρη , ξηρούς καρπούς



ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.