ΚΕΙΚ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
Συνταγή Τασούλα Θεοφιλίδου
Υλικά:
500 γρ παντζάρια έτοιμα βρασμένα στον ατμό (υπάρχει έτοιμη συσκευασία στα σούπερ μάρκετ)
2 κ.σ. λιναρόσπορο ανακατεμένο με 6 κ.σ. νερο (το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε)
80 γρ ζάχαρη καρύδας ή ξυλιτόλη
1/2 ποτήρι γάλα αμυγδάλου(100ml)
1 γεμάτο ποτήρι του νερού αλεύρι ντίγκελ(160 γρ)
50 γρ ελαιόλαδο
1 βανίλια
1,5, κ.γ. μπέικιν
Για την σάλτσα σοκολάτας:
1 γεμάτη κ.σ. κακάο
1 κ.γ υγρή στέβια ή 80 γρ ξυλιτόλη
1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουερ
3/4 ποτήρι γάλα αμυγδάλου
Βράζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι ίσα να πάρουν μια βράση και αφήνουμε στην ακρη μέχρι να γίνει το κέικ μας.
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το παντζάρι κομμένο το μείγμα λιναρόσπορου και την στέβια.
Χτυπάμε το μείγμα με ραβδομπλέντερ μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα υλικά μας .(Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ χτυπήστε το στο μούλτι )
μετα προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο ανακατεύουμε ξανα και ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν κοσκινισμένο και την βανίλια ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ
και βάζουμε σε μακρόστενη ή μικρή στρόγγυλη φόρμα του κέικ ψήνουμε στους 180 με αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά θα κάνετε το τεστ με το μαχαίρι αν δεν εχει ψηθεί αφήστε το ακόμα 15 με 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας . Μόλις βγει από τον φούρνο τρυπάμε με ένα ξύλινο σουβλάκι το κέικ μας και ρίχνουμε σιγά σιγά το μισό σχεδόν μείγμα σοκολάτας μέχρι να καλυφθεί το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει . Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα!
Αφού στεγνώσει η σοκολάτα
το βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα
Αν θέλετε βάλτε και λίγα καρουλάκια σοκολάτας κουβερτούρας με στέβια από πάνω!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.