Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΚΕΙΚ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ



ΚΕΙΚ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ  


ΓΙΑ 2Η ΦΑΣΗ 
Συνταγή Τασούλα Θεοφιλίδου

Υλικά:

500 γρ παντζάρια έτοιμα βρασμένα στον ατμό (υπάρχει έτοιμη συσκευασία στα σούπερ μάρκετ)
2 κ.σ. λιναρόσπορο ανακατεμένο με 6 κ.σ. νερο (το αφήνουμε να  σταθεί  για 5 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε)
80 γρ ζάχαρη καρύδας ή ξυλιτόλη
1/2 ποτήρι γάλα αμυγδάλου(100ml)  
1 γεμάτο ποτήρι του νερού  αλεύρι ντίγκελ(160 γρ)
50 γρ ελαιόλαδο
1 βανίλια
1,5, κ.γ. μπέικιν

Για την σάλτσα σοκολάτας:

1 γεμάτη  κ.σ. κακάο 
1 κ.γ υγρή στέβια ή 80 γρ ξυλιτόλη
1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουερ
3/4 ποτήρι γάλα αμυγδάλου 
Βράζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι ίσα να πάρουν μια βράση  και αφήνουμε στην ακρη μέχρι να γίνει το κέικ μας.

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το παντζάρι κομμένο το μείγμα λιναρόσπορου και την στέβια.
Χτυπάμε το μείγμα με  ραβδομπλέντερ μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα υλικά μας  .(Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ χτυπήστε το στο μούλτι )
μετα προσθέτουμε το  γάλα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο ανακατεύουμε ξανα και ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν κοσκινισμένο και την βανίλια ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ

και βάζουμε σε μακρόστενη ή μικρή στρόγγυλη φόρμα του κέικ  ψήνουμε στους 180 με αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά  θα κάνετε το τεστ  με το μαχαίρι αν δεν εχει ψηθεί αφήστε το ακόμα 15 με 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας .


Μόλις βγει από τον φούρνο τρυπάμε με ένα ξύλινο σουβλάκι το κέικ μας  και ρίχνουμε σιγά σιγά το μισό σχεδόν  μείγμα σοκολάτας μέχρι να καλυφθεί το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει . Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα!


Αφού στεγνώσει  η σοκολάτα

το βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα



Αν θέλετε βάλτε  και λίγα καρουλάκια σοκολάτας κουβερτούρας με στέβια από πάνω!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.