Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

 

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 

ΓΙΑ 1η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2Η ΦΑΣΗ ΓΕΥΜΑ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ 

Συνταγή Τασούλα θεοφιλίδου

Τρώμε 1 κομμάτι 10 χ 10 ως κύριο γεύμα υδατανθράκων

Υλικά

75 γρ ασπρισμένα ολόκληρα αμύγδαλα

100γρ νισεστέ ή κορν φλάουερ

240 γρ νερό

180 γρ ζάχαρη καρύδας ή ξυλιτόλη

100 γρ σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης (εγώ έβαλα σφενδάμου)

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

30 γρ λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο

2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρολίτσα καβουρντίζω τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και τα αφαιρώ

Στην ίδια κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη καρύδας ,το σιρόπι σφενδάμου και το λεμόνι.

Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν Φλάουερ στο νερό .

Μόλις λιώσει καλά η ζάχαρη βάζουμε και το λάδι καρύδας ,μετα ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα όπως ο σιμιγδαλένιος χαλβάς ,ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και μεταφέρουμε σε ένα πολύ μικρό ταψάκι.



Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη καρύδας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει καλα και κόβουμε σε κομμάτια!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.