ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΓΙΑ 1η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2Η ΦΑΣΗ ΓΕΥΜΑ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ
Συνταγή Τασούλα θεοφιλίδου
Τρώμε 1 κομμάτι 10 χ 10 ως κύριο γεύμα υδατανθράκων
Υλικά
75 γρ ασπρισμένα ολόκληρα αμύγδαλα
100γρ νισεστέ ή κορν φλάουερ
240 γρ νερό
180 γρ ζάχαρη καρύδας ή ξυλιτόλη
100 γρ σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης (εγώ έβαλα σφενδάμου)
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
30 γρ λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρολίτσα καβουρντίζω τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και τα αφαιρώ
Στην ίδια κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη καρύδας ,το σιρόπι σφενδάμου και το λεμόνι.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν Φλάουερ στο νερό .
Μόλις λιώσει καλά η ζάχαρη βάζουμε και το λάδι καρύδας ,μετα ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα όπως ο σιμιγδαλένιος χαλβάς ,ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και μεταφέρουμε σε ένα πολύ μικρό ταψάκι.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη καρύδας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει καλα και κόβουμε σε κομμάτια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.