ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ Ή ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ
Για 2η φάση γεύμα υδατανθράκων
Συνταγή:Τασούλα Θεοφιλίδου
Υλικά :Για την ζύμη για 12 μικρά πιτσάκια και μια μικρή πίτσα:
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 σταγόνες υγρή στέβια
- Αλεύρι ολικής όσο πάρει περίπου 300 γρ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση για την ζύμη:
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας 30 λεπτά να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Μόλις είναι έτοιμο το κάνουμε μπαλάκια και το ανοίγουμε σε ταψάκι με θήκες για μαφινς
Υλικά για την γέμιση :
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια
1/4 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1/4 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1/4 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
Αλάτι -πιπέρι-ρίγανη
3 σταγόνες υγρή στέβια ή 1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας ή στέβια κρυσταλλική 1:1
2 κ.σ. ελιές καλαμών σε ροδέλες (τις πήρα έτοιμες από το σούπερ μάρκετ)
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τις πιπεριές μόλις αλλάξουν λίγο χρώμα ρίχνουμε και τα μανιτάρια αλάτι πιπέρι ρίγανη και στέβια και σοτάρουμε καλα να μην μείνουν υγρά στο τηγάνι κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει .
Προσθέτουμε τώρα την λιαστή ντομάτα τις ελιές και τον μαϊντανό
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη γεμίζουμε τα θυκάκια με 2 κ.σ. από το μείγμα μας και από πάνω βάζουμε ροδέλες ντομάτα ή ντοματίνια κομμένα στα δύο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με αέρα για 20 με 25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.