Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ Ή ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ


ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ Ή ΠΙΤΣΑ  ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ


Για 2η φάση γεύμα υδατανθράκων

Συνταγή:Τασούλα Θεοφιλίδου

Υλικά :Για την ζύμη για 12 μικρά πιτσάκια  και μια μικρή πίτσα:

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 2 σταγόνες υγρή στέβια 
  • Αλεύρι ολικής όσο πάρει περίπου 300 γρ 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση για την ζύμη:

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας 30 λεπτά να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Μόλις είναι έτοιμο το κάνουμε μπαλάκια και το ανοίγουμε σε ταψάκι με θήκες για μαφινς



Υλικά για την γέμιση :

3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια
1/4 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1/4 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια 
1/4 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια 
Αλάτι -πιπέρι-ρίγανη 
3 σταγόνες υγρή στέβια ή 1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας ή στέβια κρυσταλλική 1:1
2 κ.σ. ελιές καλαμών σε ροδέλες (τις πήρα έτοιμες από το σούπερ μάρκετ)
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τις πιπεριές μόλις αλλάξουν λίγο χρώμα ρίχνουμε και τα μανιτάρια  αλάτι πιπέρι ρίγανη και στέβια και σοτάρουμε καλα να μην μείνουν υγρά στο τηγάνι κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει .
Προσθέτουμε τώρα την λιαστή ντομάτα τις ελιές και τον μαϊντανό 


Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη γεμίζουμε τα θυκάκια με 2 κ.σ.  από το μείγμα μας  και από πάνω βάζουμε ροδέλες ντομάτα ή ντοματίνια κομμένα στα δύο. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με αέρα για 20 με 25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.