Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΨΩΜΙ ΜΕ MIX + ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΡΥΔΑΣ


ΨΩΜΙ ΜΕ MIX + ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ για 1η συνεχιζόμενη & 2η φάση 

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ υγρό παστεριωμένο ασπράδι
  • 1/2 κ.γλ αλάτι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι 
  • 45 γρ ( 3 κσ ) MIX 1
  • 40 γρ αλεύρι καρύδας
  • 1 κσ μπείκιν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • προαιρετικά λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το υγρό ασπράδι , αλάτι , γιαούρτι και χτυπάμε πολύ καλά με το  σύρμα ή στο μιξερ

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή μιξ - αλεύρι καρύδας - μπεικιν και ανακατεύουμε απαλά

Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 160-170 αντιστάσεις .

Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα.

Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό, παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα ενώ  πάντα με βρεγμένα χέρια το απλώνουμε σε μορφή φρατζόλας ( μακρουλό)

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε 160 με 170 για 45 λεπτά ( αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός σκεπάστε το μετά τα 20 λεπτά και συνεχίστε το ψήσιμο

Οταν είναι έτοιμο ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ το ακουμπάτε σε σχάρα να κρυώσει γιατί αλλιώς βγάζει υγρασία αν απλώς το ακουμπήσουμε σε πιάτο

Κατάλληλο για 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση , μπορούμε να το φάμε  σε 1 ή 2 ημέρες!!
Στην 2η φάση θεωρείτε γεύμα υδατανθράκων 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.