ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ MIX
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά,
2κ.σ ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του ταψιού,
4κ.σ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3,
3κ.σ γάλα σκόνη,
2κ.σ ΜΙΧ 1,
2κ.σ ΜΙΧ 2 [οι κουταλιες σας πολυ γεματες στα ΜΙΧ] ,
ξύσμα και χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια [250ml χυμο], (στην 1η φαση βάζουμε νεράκι αντι για χυμο και 6 σταγόνες άρωμα πορτοκάλι)
1 βανίλια,
1κγ κανέλα Κευλανης,
μισό κγ γαρύφαλλο,
1κ.σ γεμάτη μπεικιν παουντερ.
ΣΙΡΟΠΙ
1 μεγάλο ποτήρι νερό (250 γρ )
3 κ.σ. stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
30 σταγόνες υγρή στέβια ( σε αναλογία 1:4 ή 1:5)
4 κ.σ. σιρόπι Αγαύης
1/2 κ.γλ κανέλα Κεϋλάνης
1 φύλλο ζελατίνης 2 γρ
15 σταγόνες άρωμα μέλι ( απο Το Ποικιλοπωλείο κ.Κρουσαράκη)
προεραιτικά 10 σταγόνες άρωμα κάστανο και 10 σταγόνες άρωμα καρύδι (απο Το Ποικιλοπωλείο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε ενα μπολ τα αυγά με την στεβια να αφρατέψουν
Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι, βανίλια, σκόνη γάλα, κανέλα, γαρίφαλο και χτυπάμε με το σύρμα καλά
Προσθέτουμε τέλος τα Μιξ και το μπείκιν ανακατευοντας καλά
Λαδώνουμε ελαφρά ενα μικρό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 για 20 με 25 λεπτά
Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι ( εκτός απο το σιρόπι αγαύης και την ζελατίνη)
Βράζουμε για 3 λεπτά , αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα την ζελατίνη και την αγαύη ανακατεύοντας πολύ καλά
Οταν ψηθεί το γλυκό μας και το βγάλουμε οπως είναι καφτό ρίχνουμε τα επίσης ζεστό σιρόπι
Αν θέλουμε ρίχνουμε απο πάνω καρύδι (μόνο για την 2η φάση)
Φτιάξτε το και θα ξετρελαθείτε !!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ 2η ΣΥΝΤΑΓΉ ΜΕ ΙΝΕΣ ΒΡΩΜΗΣ
Μελομακάρονο ταψιού με ίνες βρώμης, για όλες τις φάσεις ανάλογα την γαρνιτούρα που θα βάλετε
Τρώμε έως και το μισό, όποιος το καταφέρει!!!
|
ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ |
ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά
6 κ.σ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
200γρ γιαούρτι
3 κσ πρωτεΐνη γάλακτος
3κ.σ ΜΙΧ 2 100 γρ νερό
3κ.σ ίνες βρώμης
60 γρ φρέσκο βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι
2 κγ κοφτά Σμυρνιό (μπαχαρικό) η 1 κγ κανέλα και 1/3 κγ γαρύφαλλο
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ.
ΣΙΡΟΠΙ :
400γρ νερό
6κ.σ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
50γρ φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
Βράζουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε 10 κσ. sukrin Gold σιρόπι
25 σταγόνες άρωμα Μέλι.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά με τη σειρά που τα γράφω
βάζουμε τη ζύμη μας σε βουτυρωμένο πυρέξ 24×35
και ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 50 λεπτά περίπου.
Σιροπιάζουμε με ζεστό το γλυκό και καυτό το σιρόπι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.