Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΛΑΧΑΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΛΑΧΑΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Υλικά:

1 μεσαίο λάχανο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμενο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
Μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1\2 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Προαιρετικά λίγο μπούκοβο
Λίγο λάδι

1 Κ.Γ. Βεγκετα μειγμα αποξηραμενων λαχανικων χωρις ζαχαρη!Πιπέρι
Άνηθο
Μαϊντανό
Για το βράσιμο:
Τα κοτσάνια που περίσσεψαν από το λάχανο και τα κοτσάνια του άνηθου και μαϊντανού
Νερό όσο να σκεπάζει τους ντολμάδες.



Εκτέλεση: 


Κόβουμε το σκληρό μέρος από το λάχανο και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να ζεματιστεί ξεχωρίζουμε τα φύλλα του και τα αφήνουμε στην άκρη σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας όλα μαζί μόλις μαραθούν ρίχνουμε το ρύζι και ελάχιστο νεράκι και αφήνουμε μέχρι να το πιει μετά γεμίζουμε τους ντολμάδες μας και σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κοτσάνια από το λάχανο τα κοτσάνια από τον άνηθο και το μαϊντανό  το μειγμα βεγκετα  πιπερι από πάνω στρώνουμε τους ντολμάδες μας σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε βραστό νερό  ίσα να σκεπάσει τους ντολμάδες και το σιγοβράζουμε περίπου τρία τέταρτα με μία ώρα αφού γίνει σουρώνουμε το ζουμάκι σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι μόλις πάρει βράση μισό κουταλάκι του γλυκού κότζακ ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τους ντολμάδες μας αν θέλουμε να τους κάνουμε νηστίσιμους αλλιώς μπορούμε να φτιάξουμε και αυγολέμονο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.