ΛΑΧΑΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
1 μεσαίο λάχανο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμενο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
Μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1\2 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Προαιρετικά λίγο μπούκοβο
Λίγο λάδι
1 Κ.Γ. Βεγκετα μειγμα αποξηραμενων λαχανικων χωρις ζαχαρη!Πιπέρι
Άνηθο
Μαϊντανό
Τα κοτσάνια που περίσσεψαν από το λάχανο και τα κοτσάνια του άνηθου και μαϊντανού
Νερό όσο να σκεπάζει τους ντολμάδες.
Κόβουμε το σκληρό μέρος από το λάχανο και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να ζεματιστεί ξεχωρίζουμε τα φύλλα του και τα αφήνουμε στην άκρη σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας όλα μαζί μόλις μαραθούν ρίχνουμε το ρύζι και ελάχιστο νεράκι και αφήνουμε μέχρι να το πιει μετά γεμίζουμε τους ντολμάδες μας και σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κοτσάνια από το λάχανο τα κοτσάνια από τον άνηθο και το μαϊντανό το μειγμα βεγκετα πιπερι από πάνω στρώνουμε τους ντολμάδες μας σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε βραστό νερό ίσα να σκεπάσει τους ντολμάδες και το σιγοβράζουμε περίπου τρία τέταρτα με μία ώρα αφού γίνει σουρώνουμε το ζουμάκι σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι μόλις πάρει βράση μισό κουταλάκι του γλυκού κότζακ ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τους ντολμάδες μας αν θέλουμε να τους κάνουμε νηστίσιμους αλλιώς μπορούμε να φτιάξουμε και αυγολέμονο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.