Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Τασούλα Θεοφιλίδου
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ


Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου από το περιοδικό Γαστρονόμος προσαρμοσμένη στα μέτρα μας!!

Υλικά:
(Για 30 περίπου μπισκοτάκια)
  • 25ο γρ αλεύρι ολικής
  • 60 γρ λάδι καρύδας άοσμο
  • 30 γρ βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό 
  • 170 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
  • 30 γρ ζάχαρη καρύδας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι  
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1κ.σ. κακάο
  • 2 κ.γ. τζίντζερ  σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σκονη 
  • 1/2κ.γ γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 60 γρ αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη
  • 1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 με αέρα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι με το 
βούτυρο,το μέλι τη ζάχαρη καρύδας μαζί με τα ξύσματα Λεμόνι-πορτοκάλι.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει κανένα δεκάλεπτο και μετά ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι,το μπέικιν,το κακάο και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε.
Προσθέστε την αμυγδαλόψιχα και τον κρόκο αυγού και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη,Ανοίξτε την ζύμη σε μια λαδόκολλα σε φύλλο  πάχους 1 εκ.και κόψτε με κουπατ σε σχήμα αστεριού.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στην λαμαρίνα και βάζουμε τα μπισκότα μας τα ψήνουμε για περίπου 10 με 12' .
Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη στέβια.


Καλή σας απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.