Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ Νο 3

Τασούλα Θεοφιλίδου 
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ Νο 3 

Υλικά για 30 μελομακάρονα:

1 φλ ελαιόλαδο 
1/2 φλ χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/8 φλ,κονιάκ
1/2 φλ ζάχαρη καρύδας ή στέβια 1:1
1 κ.γ. γεμάτο κανέλα 
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. σόδα φαγητού 
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι ολικής όσο πάρει περίπου 450 γρ

Για το σιρόπι :
1 φλ μέλι
1/2 φλ ζάχαρη καρύδας ή στέβια 1:1 
1/2 φλ χυμό πορτοκάλι 
3/4 φλ νερό 
το πορτοκάλι που στύψαμε κομμένο στα 4 
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι: 
 Βάζουμε ζάχαρη καρύδας με νερό το χυμό πορτοκάλι κανέλα γαρύφαλλα και το κομμένο πορτοκάλι στα 4 κομμένο και βράζουμε για 3 λεπτά ρίχνουμε και το μέλι και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά κατεβάζουμε από την φωτιά να κρυώσει τελείως  εν τω μεταξύ σε ένα μπόλ βάζουμε την ζάχαρη και το λάδι και χτυπάμε με σύρμα να διαλυθεί καλά η ζάχαρη καρύδας ή η στέβια. Μετά προσθέτουμε τον χυμό, τα μπαχαρικά μας,την σόδα ανακατεμένη στο κονιάκ και μετά το μπέικιν τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε ζύμη που να ειναι μαλακή και να μην κολλάει στα τοιχώματα.  Μην παρά ζυμώνετε για να μην σφίξει η ζύμη. 
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο με αέρα σε ταψί με λαδόκολλα στους 160 βαθμούς για περίπου 15 με 20' εγώ τα έψησα 18 λεπτά! Σουρώνουμε το σιρόπι μας και βάζουμε τα μελομακάρονα καυτά μέσα στο κρύο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα γυρνάμε και από την άλλη  μεριά για άλλα 10 δευτερόλεπτα και σερβιρουμε σε πιατέλα με λίγο μέλι και πασπαλισμένα καρύδια. 

Υ.Γ. Δοκιμάστε 1 με 2 μελομακάρονα πρώτα  να δείτε πως έγιναν με το σιρόπιασμα αν σας  γίνονται πολύ μαλακά αφήστε τα λιγότερο στο σιρόπι 5 δευτερόλεπτα από την μια και αλλα 5 δευτερόλεπτα από την άλλη μεριά!
Να ξέρετε επίσης ότι τα γλυκά που δεν έχουν ζάχαρη δεν κρατάνε πολύ . Αν θελετε να τα κρατήσετε για πολλές μερες βάλτε τα στο ψυγείο.











Καλή απόλαυση!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.