Τασούλα Θεοφιλίδου ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ Νο 3 |
Υλικά για 30 μελομακάρονα:
1 φλ ελαιόλαδο
1/2 φλ χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/8 φλ,κονιάκ
1/2 φλ ζάχαρη καρύδας ή στέβια 1:1
1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. σόδα φαγητού
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι ολικής όσο πάρει περίπου 450 γρ
Για το σιρόπι :
1 φλ μέλι
1/2 φλ ζάχαρη καρύδας ή στέβια 1:1
1/2 φλ χυμό πορτοκάλι
3/4 φλ νερό
το πορτοκάλι που στύψαμε κομμένο στα 4
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βάζουμε ζάχαρη καρύδας με νερό το χυμό πορτοκάλι κανέλα γαρύφαλλα και το κομμένο πορτοκάλι στα 4 κομμένο και βράζουμε για 3 λεπτά ρίχνουμε και το μέλι και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά κατεβάζουμε από την φωτιά να κρυώσει τελείως εν τω μεταξύ σε ένα μπόλ βάζουμε την ζάχαρη και το λάδι και χτυπάμε με σύρμα να διαλυθεί καλά η ζάχαρη καρύδας ή η στέβια. Μετά προσθέτουμε τον χυμό, τα μπαχαρικά μας,την σόδα ανακατεμένη στο κονιάκ και μετά το μπέικιν τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε ζύμη που να ειναι μαλακή και να μην κολλάει στα τοιχώματα. Μην παρά ζυμώνετε για να μην σφίξει η ζύμη.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο με αέρα σε ταψί με λαδόκολλα στους 160 βαθμούς για περίπου 15 με 20' εγώ τα έψησα 18 λεπτά! Σουρώνουμε το σιρόπι μας και βάζουμε τα μελομακάρονα καυτά μέσα στο κρύο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα γυρνάμε και από την άλλη μεριά για άλλα 10 δευτερόλεπτα και σερβιρουμε σε πιατέλα με λίγο μέλι και πασπαλισμένα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.