ΤΥΡΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ
Υλικά:
100 γρ.λαδι καρύδας ή ελαιόλαδο
100 γρ νερό
10 σταγόνες άρωμα βουτύρου
5 σταγόνες άρωμα κασέρι
3\4 κγ.αλάτι
λίγο άσπρο πιπέρι
2 κ.σ. λιναρόσπορο
2κ.σ σουσάμι
4κ.σ. τυρί τριμμένο αλμυρό έως 12% λιπαρά π.χ. τρικαλινό ,ζέμυθα ή και από τα 2
1\2 κ.γ. μπέικιν
Αλεύρι ολικής όσο πάρει
Αμύγδαλα ολόκληρα για το στολισμα αν θέλετε
Μαυροσούσαμο ή σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ εκτός από το αλεύρι τα ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. Βάζουμε την ζύμη πάνω σε μια λαδόκολα και ανοίγουμε σε ενα λεπτό παραλληλόγραμμο κόβουμε με κουπ πατ τη ζύμη και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.