ΚΕΙΚ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ,ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ,ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ ΚΑΙ ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ
Χωρίς μίξερ , χωρίς ζάχαρη
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ
ΥΛΙΚΑ
- 5 αυγά
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 1 ποτήρι φρέσκο γάλα 1,5% λιπαρά ή χυμό πορτοκάλι
- 1,5 κεσεδάκι ( απο το γιαούρτι) κρυσταλλική stevia Parana σε αναλογία 1:1 ή ζάχαρη καρύδας
- 1 κεσεδάκι λάδι καρύδας ( ή βούτυρο καρύδας λιωμένο )
- 2 βανίλιες
- μια τσιμπιά αλάτι
- 1 κεσεδάκι με διάφορους ξηρούς καρπούς
- 1 κεσεδάκι μισο γκότζι μπέρι και μισό γκράνμπερι
- 4 γεμάτες κσ αλεύρι κάναβης
- 1,5 κσ μπείκιν
- 400 γρ φαρίνα ολικής ( αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ( εκτός τους ξηρούς καρπούς και τα κράνμπερι ) ενώ βάζουμε στο τέλος την φαρίνα ολικής και το αλεύρι κάνναβης
Χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα να γίνει μια ζύμη λεία
Τώρα ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς καρπούς και τα γκρανμπερι και ανακατεύουμε απαλά
Εχουμε λαδώσει ελαφρά μια φόρμα , πασπαλίζουμε με ελάχιστη φαρίνα και τινάζουμε
Ρίχνουμε μεσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 - 180 αντιστάσεις
Ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογα τον φούρνο.
Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι να δούμε αν έχει ψηθεί σωστά και το βγάζουμε
Απο πάνω πασπαλίζουμε άχνη Parana και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο υγιεινό κέικ που θα λατρέψουν όλοι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.