Συνταγή Μαρία Κούρτη
Για 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση , τρώμε ένα μεγάλο κομμάτι
ΥΛΙΚΑ για την πανακότα
- 500 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 200 γρ φρέσκο γάλα 1,5% λιπαρά
- 1 βανίλια
- βρώσιμο άρωμα κρέμα καραμελέ 12 σταγόνες ( προαιρετικά)
- 10 γρ φύλλα ζελατίνης
- 45 σταγόνες ( 1 κ. γλυκού) υγρή στέβια ή 5 κ.σούπας ζάχαρη καρύδας
- ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Για βάση έχουμε πολλές επιλογές !!
Ετοιμάζουμε πρώτα την βάση που επιλέξαμε σε ταψάκι στρογγυλό ή τετράγωνο μικρό
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα 250 κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν αρκετά χωρίς να βράση !! Τα υπόλοιπα 250 γρ κρέμα γάλακτος το κρατάμε παγωμένο για αργότερα
Βάζουμε μέσα την βανίλια, το άρωμα άν θέλουμε, την υγρή στεβια
Έχουμε βάλει σε μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης.
Οταν έχει ζεσταθεί αρκετά στύβουμε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
Ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά!!
Τώρα θα ρίξουμε και τα υπόλοιπα 250γρ κρύα κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά οπότε με αυτό τον τρόπο κρυώνει το μείγμα μας πιο γρήγορα!!
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ρίχνουμε προσεκτικά στο ταψάκι πάνω απο την βάση που έχουμε ετοιμάσει.
ΑΜΕΣΩΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 5 ΏΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ !!
Αφού έχει παγώσει κι έχει πήξει απλώνουμε απο πάνω γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε άλλα γλυκά κουταλιού χωρίς ζάχαρη όπως καρότο, βύσσινο ακόμα και μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη!! Η μαρμελάδα φράουλα του πάει πολύ!!
Υπέροχο, νόστιμο, εύκολο, δροσερό γλυκάκι γεμάτο αρώματα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.