Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΜΑΓΙΚΟ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ Νο2

 

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ
Για όλες τις φάσεις, δύο ποτήρια ημερησίως.
👉 ΟΧΙ για άτομα Υποτασικά ,με προβλήματα υγείας σοβαρά, εγκυμονούσες, θηλάζουσες που πρέπει πρώτα να ρωτάνε τον γιατρό τους!!

ΥΛΙΚΑ
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 3 κ.σούπας αποξηραμένα φύλλα Λουίζας
  • 1 κ. γλυκού μουστάκια καλαμποκιού
  • 1 κ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • Γύρω στις 10 τριχούλες κρόκο Κοζάνης
  • προαιρετικά λίγα φυλλαράκια αποξηραμένης στεβια για γλυκάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει καλά ,σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα έως να κρυώσει εντελώς

Το σουρώνουμε το βάζουμε στο ψυγείο ( το καλοκαίρι) και πίνουμε έως 2 μεγάλα ποτήρια ημερησίως ( έως 500γρ) ως παγωμένο δροσερό ποτό ή ζεστό τον χειμώνα!!

 Αν δεν βάλουμε φύλλα αποξηραμένης στεβιας μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες υγρής στεβιας αν το θέλουμε γλυκό

ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ👇

Δρα ως διουρητικό, μαλακτικό και τονωτικό. Σαν καταπραϋντικά διουρητικά, τα γένια καλαμποκιού βοηθούν σε κάθε ερεθισμό του ουροποιητικού συστήματος.

Η διουρητική τους ικανότητα φανερώνεται μέσα σε 3-4 ημέρες και η ποσότητα των ούρων αυξάνεται.

Ρίχνουν τις πέτρες των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.

Χρησιμοποιούνται για προβλήματα νεφρών στα παιδιά και σαν μαλακτικό του ουροποιητικού σε συνδυασμό με άλλα βότανα για την θεραπεία της κυστίτιδας, της ουριθρίτιδας, της προστατίτιδας, νυχτερινής ενούρησης κ.ά.


ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το ελληνικό σαφράν εκτός από την νοστιμιά που χαρίζει στο φαγητό, περιέχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Τα κύρια θεραπευτικά συστατικά του είναι η πικροκροκίνη και η κροκίνη. Περιέχει επίσης βιταμίνη Β12, λυκοπίνη, ζεαξανθίνη, α-β καροτένιο καθώς περιέχει και βιταμίνη C, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο.


ΛΟΥΙΖΑ

Αν η μείωση της κυτταρίτιδας είναι ο κύριος στόχος σου βάλε στην άκρη, το δημοφιλές για αδυνάτισμα, πράσινο τσάι. Εξαιρετικό ρόφημα σίγουρα με σημαντικά οφέλη στη αποτοξίνωση του οργανισμού, στην αύξηση του μεταβολισμού και γενικά στην υγεία και συνολική ευεξία του οργανισμού, για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας το νούμερο ένα βότανο είναι η Λουίζα. Συμβάλλει στο αδυνάτισμα, τη λιποδιάλυση, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και ως εκ τούτου στη μείωση της κυτταρίτιδας. Τα πλεονεκτήματά της δεν σταματούν όμως εκεί! Βοηθά επίσης στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού και στην αντιμετώπιση του τυμπανισμού και των αερίων. Είναι δε πολύ εύγεστο ρόφημα με ελαφρώς λεμονάτο άρωμα και είναι ιδανικό για το βράδυ μιας και προσφέρει ένα αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας.


ΤΖΙΝΤΖΕΡ

  1. Συμβάλλει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
  2. Έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
  3. Βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς βοηθάει το πάγκρεας να παράγει ένζυμα που προάγουν τη διαδικασία της πέψης. Επίσης, ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές.
  4. Αυξάνει τις καύσεις, περιορίζει το αίσθημα της πείνας, προωθεί την καύση λίπους και ως εκ τούτου συμβάλλει στην απώλεια βάρους.
  5. Προλαμβάνει παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος χάρη στην ισχυρή αντιβακτηριδιακή του δράση.
  6. Δρα κατά της ναυτίας, του στομαχόπονου και των πονοκεφάλων.
  7. Το τζίντζερ είναι αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση του έλκους που προκαλείται από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού χάρη στην ισχυρή αντιβακτηριδιακή του δράση. Επίσης ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γαστρίτιδας.
  8. Δρα κατά του βακτηρίου E.Coli το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για την εκδήλωση γαστρεντερίτιδας και ταυτόχρονα περιορίζει τις διάρροιες. Επιπλέον, το τζίντζερ διεγείρει την κίνηση του εντέρου αντιμετωπίζοντας έτσι τη δυσκοιλιότητα.
  9. Εξισορροπεί τα επίπεδα του σακχάρου καθώς εμπλέκεται στην απευλευθέρωση ινσουλίνης.
  10. Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, συμβάλλει στον έλεγχο της πίεσης του αίματος και έχει ενεργό ρόλο στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης.
  11. Αν και χρειάζεται περεταίρω έρευνα, τα πρώιμα αποτελέσματα δείχνουν οτι η κατανάλωση τζίντζερ μειώνει τις αρθριτικές ενοχλήσεις.
  12. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος χάρη στην αντιμικροβιακή και αντιπυρετική του δράση. Μεταξύ αυτών, το τζίντζερ είναι ευεργετικό για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του άσθματος και άλλν προβλημάτων του αναπνευστικού συστήματος.
  13. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει από τις κράμπες (1κ.σούπας τρίμματος τζίντζερ σε 100 ml ελαιόλαδο και το μείγμα είναι έτοιμο για επαλείψεις στην πάσχουσα περιοχή).
  14. Ανακουφίζει από τον πονόδοντο, αρκεί να μασήσετε μία λεπτή φέτα τζίντζερ.
  15. Περιορίζει την κακοσμία της στοματικής κοιλότητας και παράλληλα δρα κατά της ξηροστομίας.
  16. Συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της βουλωμένης μύτης (ρίξτε 1 κ.γλυκού σκόνη τζίντζερ σε νερό που βράζει και κάντε εισπνοές). ( πηγή 2Happy.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.