Συνταγή Μαρία Κούρτη
Γεύμα υδατανθράκων για 2η φάση, τρώμε 4 με 5 μικρά
ΥΛΙΚΑ
- 350 γρ αλεύρι Ντίνκελ 10-50
- 10 γρ μπέικιν πάουντερ
- 10 γρ ξηρή μαγιά
- 150 γρ λιωμένο λάδι καρύδας άοσμο ή λιωμένο φρέσκο βούτυρο
- 5 γρ αλάτι
- 200 γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
ΓΕΜΙΣΗ
- 200 γρ τυρί φέτα με εως 12% λιπαρά
- 1 αυγό
- 60 γρ νερό
- λίγο πιπέρι
- 1 αυγό για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα θα φτιάξουμε το ζυμαράκι μας!!
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά!!
Θα έχουμε μια υπέροχη μαλακιά ζύμη!!
Αφήνουμε λίγο στην άκρη και ετοιμάζουμε την γέμιση
Σε μπολάκι τρίβουμε, ψιχουλιάζουμε την φέτα, βάζουμε το αυγό, πιπέρι και τέλος το νεράκι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι και γίνεται σαν κρέμα
Παίρνουμε μια μικρή ζύμης, ανοίγουμε στο πάγκο με το χέρι μας μικρό στρογγυλό πιτάκι, βάζουμε ενα κουταλάκι απο την γέμιση και κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο πατώντας καλά τις άκρες γύρω γύρω
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα , σπάμε ένα αυγό σε μπολάκι και με πινελάκι τα περνάμε απο πάνω. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μεσαία σχάρα 170 αέρα έως να πάρουν ωραίο χρώμα
Υπέροχα, νόστιμα για μικρούς και μεγάλους!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.