- 12 κ.σούπας νιφάδες βρώμης χωρίς να τις αλέσουμε
- 1 κοφτή κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
- μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 4 κ.σούπας γιαούρτι με 2% λιπαρά
- Απο καρυκεύματα και αρωματικά βάζουμε οτι μας αρέσει!! Εγώ έβαλα 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, 1 κ.γλυκού σκόνη σκόρδο και μισό κ.γλυκού σκόνη καπνιστό μπέικον
Βάζουμε σε μπολ τις νιφάδες βρώμης, ολα τα καρυκεύματα, αλάτι και γιαούρτι
Ζυμώνουμε πολύ καλά στην αρχή με κουτάλι και μετά με το χέρι
Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον!!
Ανάβουμε τον φούρνο 160 αέρα να ζεσταθεί
Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα.
Βγάζουμε το μπολάκι απο το ψυγείο και χωρίζουμε το μείγμα σε 18 κομματάκια
Κάθε κομματάκι το πλάθουμε απαλά στο πάγκο μας κορδονάκι και το βάζουμε στο ταψί με την λαδόκολλα . Θα βγουν 18 κορδονάκια λεπτά
Αν σας κολλάει πολύ και δεν πλάθονται σημαίνει βάλατε πολύ γιαούρτι οπότε θέλει ενα κουταλάκι ακόμα βρώμη!! Αν σπάει στο πλάσιμο σημαίνει βάλατε λίγο γιαούρτι οπότε προσθέστε ακόμα ένα κουταλάκι και ζυμώστε
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας όπως είπαμε 160 αέρα, στη μεσαία σχάρα για 30 με 40 λεπτά το λιγότερο!!
Πρέπει να ξεροψηθούν για να είναι τραγανά και όχι μαλακά!!
Τρώμε ΕΩΣ 3 ημερησίως ( είναι για 6 μέρες η δόση) σε αντικατάσταση της ημερήσιας βρώμης μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.